SUA vor trimite mai multe rachete ATACMS, iar livrările vor fi regulate (oficiali ucraineni)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă ATACMS cu rază de 300 kilometri / Foto: US Army
Rachetă ATACMS cu rază de 300 kilometri / Foto: US Army

Statele Unite vor furniza Ucrainei rachete suplimentare ATACMS cu rază lungă de acțiune, iar livrările vor fi regulate. Acest lucru a declarat Dmytro Kuleba, șeful diplomației ucrainene, potrivit ziarului Ukrainska pravda.

Ucrainenii au folosit rachete ATACMS pentru prima dată când au lovit aerodromurile de lângă orașele Berdiansk și Lugansk aflate pe teritoriul ocupat de ruși. Au distrus astfel în jur de 10 elicoptere și o cantitate semnificativă de echipament militar, inclusiv două depozite de muniții.

Potrivit publicațiilor occidentale, SUA au livrat până acum Ucrainei aproximativ 20-30 de rachete ATACMS, care pot fi lansate de la lansatoare de rachete HIMARS și au o rază de acțiune de maxim 165 de kilometri.

ATACMS pare să fie foarte eficient, dar problema cea mai mare est numărul prea mic de rachete livrate, mai ales că se pare că în cele două atacuri ar fi fost folosite aproximativ 18 rachete.

Potrivit UP, ministrul de externe ucrainean a spus că livrările americane de rachete cu rază lungă de acțiune sunt rezultatul unui acord între președinții Ucrainei și SUA - Volodimir Zelensky și Joe Biden - la care s-a ajuns în timpul confruntării lor față în față. întâlnire la Washington în septembrie.

Ar trebui să existe mai multe rachete în următoarea livrare, iar Kuleba speră că SUA vor trimite și ATACMS capabile să lovească o țintă la o distanță de 300 de kilometri, a informat Pravda.

 

„Lucrăm la asta”

 

Se lucrează pentru a se asigura că rachetele balistice americane ATACMS sunt furnizate în mod permanent Ucrainei . Asta a spus ambasadorul Ucrainei în SUA, Oksana Markarova, pentru televiziunile din Ucraina, citată de Unian.

Întrebată fiind dacă Ucraina va mai primi rachete ATACMS, ambasadoarea Ucrainei la Washington a precizat: "Permiteți-mi să spun diplomatic - lucrăm foarte activ la acest lucru".

Citește și: Informațiile britanice: ATACMS au distrus 14 elicoptere, care erau folosite cu succes de Rusia împotriva blindatelor ucrainene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel