Informațiile britanice: ATACMS au distrus 14 elicoptere, care erau folosite cu succes de Rusia împotriva blindatelor ucrainene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
ATACMS / Foto: Lockheed Martin
ATACMS / Foto: Lockheed Martin

Informațiile britanice au evaluat consecințele atacului surpriză, efectuat marți de forțele armate ucrainene; Armata rusă are acum noi probleme pe cap.

Analiștii britanici anticipează că atacurile de marți asupra a două baze aeriene rusești, când rachetele ATACMS furnizate în secret de SUA au distrus un număr mare de aeronave ale Armatei ruse, generează mari probleme pentru planificatorii ruși.

Prima problemă pentru ruși este scăderea capacității operaționale. Potrivit informațiilor britanice, Berdiansk era folosit ca principală bază operațională pe axa de sud, cu scopul de a oferi forțelor ruse atât capacități logistice, cât și forță ofensivă și defensivă. „Dacă sunt confirmate, este posibil ca aceste pierderi să aibă un impact asupra capacității Rusiei de a se apăra și de a conduce acțiuni ofensive suplimentare pe această axă”, se arată în raport.

A doua problemă este că pierderile sunt dureroase pentru ruși și din cauza presiunii actuale asupra producției militare rusești. Echipamentele vor fi greu de înlocuit pe termen scurt și mediu, notează analiștii britanici și vor pune ”o presiune suplimentară asupra piloților și bazelor aeriene ruse, care aproape sigur suferă de epuizare și probleme de întreținere din cauza unei campanii care s-a prelungit mult peste perioada estimată”.

Elicopter de atac al  Armatei ruse / Foto: ministerul rus al apărării

O altă complicație pentru ruși este îngreunarea lanțului logistic. Posibilitatea reală a unui nou atac ucrainean asupra elicopterelor rusești va forța pe planificatorii ruși să mute aeronavele și nodurile logistice mult mai departe de linia frontului, ceea ce va crește presiunea asupra lanțurilor logistice.

Cu toate acestea, nu este posibilă doar întinderea liniei de alimentare. Dacă aeroportul din Berdiansk nu poate fi folosit, elicopterele vor trebui să zboare de la o distanță mai mare, ceea ce va limita timpul de misiune al elicopterelor pe front.

Elicoptere sunt din ce în ce mai importante pentru ruși în sprijinirea forțelor de ocupație, deoarece aeronavele Su-25 sunt extrem de vulnerabile în fața sistemelor de apărare aeriană ucraineană. Așa cum relata și DefenseRomania, în doar zece zile, au fost doborâte cinci avioane Su-25, care sunt obligate acum să zboare mai aproape de front, aducându-le în raza de acțiune a sistemelor de apărare aeriană ucraineană.

Citește și: Surpriza Rusiei pentru ofensiva ucraineană: Elicopterele modernizate Ka-52M vin cu rachete antitanc LMUR care fac viața grea blindatelor occidentale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel