SUA vor relua finanțarea parțială a OMS

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Administraţia americană condusă de preşedintele Donald Trump va relua finanţarea parţială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), au relatat Fox News și Reuters, citate de Agerpres.

Administraţia Trump va ''fi de acord să plătească până la un nivel egal cu ceea ce China plăteşte drept contribuţii'' la OMS, se arată într-un proiect de hotărâre a guvernului american, citat de Fox News.

Trump a suspendat contribuţia SUA la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe 14 aprilie, acuzând acest for că promovează ''dezinformarea'' făcută de China în legătură cu izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi anunţând că administraţia de la Washington va lansa un proces de reformare a OMS.

Reprezentanţi oficiali ai organizaţiei au respins acuzaţiile părţii americane, în timp ce Beijingul a insistat că este transparent şi deschis.

SUA sunt cel mai mare contributor al OMS. În cazul în care contribuţia americană va fi egală cu cea a Chinei, atunci noul nivel de finanţare va fi de aproximativ o zecime din finanţarea anterioară de 400 milioane dolari pe an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel