SUA vor declara "antisemită" mişcarea internaţională de boicotare a Israelului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Statele Unite vor lua măsuri "imediate" împotriva organizaţiilor legate de mişcarea internaţională anti-Israel 'Boicot, Dezinvestiţii, Sancţiuni' (BDS), pe care o vor declara "antisemită", a afirmat joi, la Ierusalim, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, potrivit AFP şi DPA.

"Astăzi, vreau să fac un anunţ. Vom lua măsuri imediate pentru a identifica organizaţiile implicate în campania de ură dusă de BDS şi vom retrage sprijinul american pentru aceste grupuri", a declarat Pompeo într-o conferinţă de presă cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

BDS este o mişcare care promovează boicotarea produselor israeliene. "Vom considera campania globală BDS ca antisemită", a declarat Pompeo. "A venit momentul", a spus spus el, calificând mişcarea drept un "cancer".

"Sună minunat", a răspuns Netanyahu.

Premierul israelian le-a mulţumit lui Pompeo şi preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump pentru sprijinul lor fără precedent din ultimii patru ani, inclusiv pentru recunoaşterea "statutului legal al comunităţilor israeliene din Iudeea şi Samaria", transmite Agerpres.

Netanyahu a făcut referire la anunţul din urmă cu un an al lui Pompeo conform căruia Washingtonul nu va mai considera coloniile Israelului din Cisiordania ocupată ca fiind ilegale în raport cu legislaţia internaţională, aşa cum face cea mai mare parte din comunitatea internaţională.

Pompeo urmează să efectueze joi o vizită la Platoul Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel, fiind prima de acest fel a unui secretar de stat american, declanşând furie şi proteste din partea palestinienilor.

"Astăzi voi avea şansa să vizitez Platoul Golan. Simpla recunoaştere (a acestui teritoriu) ca făcând parte din Israel a fost o decizie de o importanţă istorică a preşedintelui Donald Trump, în acelaşi timp şi o simplă recunoaştere a realităţii", a mai spus Pompeo la conferinţa de presă cu Netanyahu, potrivit AFP.

În martie 2019, SUA au devenit prima ţară care a recunoscut suveranitatea israeliană asupra acestui teritoriu strategic aflat la intersecţia Libanului cu Siria, o măsură denunţată de numeroase state.

Citește și: Ample bombardamente israeliene împotriva unor ținte iraniene și siriene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel