Ample bombardamente israeliene împotriva unor ținte iraniene și siriene

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata israeliană a anunţat miercuri dimineaţă că a lovit ţinte iraniene şi siriene în Siria ca represalii după ce a găsit explozivi de-a lungul frontierei de facto din nordul Israelului, informează France Presse.

"Ce au făcut Iranul şi Siria: au pus dispozitive explozive improvizate lângă linia Alpha pentru a lovi trupele israeliene. Ce am făcut noi: tocmai am lovit ţinte ale Forţei Quds iraniene şi ale forţelor armate siriene în Siria", a scris armata pe Twitter. Forţa Quds este o unitate de elită a Gărzilor Revoluţionare iraniene responsabile pentru operaţiunile externe.

Israelul a declarat că a lovit "instalaţii de depozitare, cartiere generale şi complexe militare". "Baterii de rachete sol-aer siriene au fost lovite", a adăugat armata într-un comunicat.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene şi de rachete asupra Siriei de la izbucnirea războiului civil în 2011, vizând forţele iraniene şi libaneze Hezbollah desfăşurate pe teritoriul sirian, precum şi trupele guvernamentale, aminteşte AFP. Israelul recunoaşte rareori loviturile, dar o face atunci când spune că răspunde la atacuri specifice asupra teritoriului israelian, transmite Agerpres.

Cel puţin trei soldaţi au fost ucişi în Siria în aceste atacuri aeriene efectuate în zori de către Israel, a precizat la rândul său agenţia oficială de presă siriană Sana.

Citând o "sursă militară", Sana se referă la o "agresiune aeriană" efectuată de "inamicul sionist" împotriva "regiunii de Sud". "Atacul a ucis trei militari şi a rănit un soldat, provocând pagube materiale", potrivit Sana.



Sursa precizează că bateriile siriene de apărare antiaeriană au fost activate pentru a contracara loviturile israeliene, vizând "un anumit număr rachete". La început, raportând "explozii", agenţia de presă Sana a indicat că apărarea antiaeriană se confrunta cu "o agresiune israeliană pe cerul regiunii Damasc".

Citește și: Aviația israeliană a bombardat obiective Hamas din Fâșia Gaza

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel