SUA va prelua prin rotație comanda grupului de luptă naval SNMG 2 al NATO

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke, USS Forrest Sherman (DDG 98), a sosit în portul Taranto, Italia, pe 27 iunie 2022, în vederea preluării atribuțiilor de navă amiral a Grupului Maritim Permanent al NATO (SNMG) 2.

SNMG2 este o forță de reacție imediată maritimă permanentă a NATO formată din patru până la șase distrugătoare și fregate. Rolul său este de a oferi NATO o capacitate operațională imediată de răspuns.

Totodată, la comanda SNMG 2 va fi numit contraamiralul american Scott Sciretta, care îl va înlocui în funcție pe contraamiralul Mauro Panebianco din Forțele Navale italiene.

În timp ce se află la Taranto, va fi schimbat și comandantul distrugătorului USS Forrest Sherman, în locul Cmdr. Greg Page urmând să fie numit Cmdr. Lawrence Heyworth IV.

În asumarea atribuțiilor de navă amiral a SNMG 2, USS Forrest Sherman va înlocui fregata ITS Margottini (F 592) din clasa Carlo Bergamini al Marinei Italiene

„Această desfășurare reprezintă o oportunitate de a ne consolida relațiile nu numai cu Marina italiană, ci și cu NATO în ansamblu”, a spus Cmdr. Greg Page, comandantul USS Forrest Sherman (DDG 98).

 

Forrest  Sherman și echipajul său nu sunt străini de teatrul european

 

Nava a fost dislocată în zona de operații a Forțelor Navale americane din Europa (NAVEUR) la începutul acestui an în sprijinul intereselor SUA, aliaților și partenerilor, navigând în estul Oceanului Atlantic, Marea Nordului și Marea Baltică într-o desfășurare de aproximativ trei luni. Echipajul a efectuat peste 200 de ore de operațiuni de zbor, 11 exerciții cu aliații și partenerii NATO, șase tranzite de strâmtori și șase realimentări pe mare.

Exercițiile de interoperabilitate au necesitat o coordonare strânsă pentru a desfășura operațiuni de manevră, operațiuni de zbor încrucișat, exerciții de comunicații cu mesaje luminoase și de ridicare a pavilionului cu forțele navale din Danemarca, Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Polonia și Suedia.

În plus, Forrest Sherman a efectuat, de asemenea, vizite portuare în Stockholm, Suedia și Gdansk, Polonia, subliniind angajamentul Statelor Unite față de securitatea regiunii Mării Baltice.

În portul Stockholm, echipajul l-a găzduit pe ambasadorul SUA în Suedia - Erik Ramanathan, contraamiralul Ewa Skoog Haslum - comandantul Marinei Suediei, precum și mai mulți ofițeri suedezi.

USS Forrest Sherman (DDG 98) se află într-o desfășurare programată în zona de operații a Forțelor Navale americane din Europa.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel