SUA, un nou motiv pentru a acuza Rusia

Nikki Halley, ONU. foto: Twitter
Nikki Halley, ONU. foto: Twitter

Statele Unite au acuzat Rusia de încălcarea sancţiunilor ONU împotriva Coreei de Nord.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Halley, a acuzat vineri Rusia de încălcarea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord, informează Reuters.

'Rapoartele credibile despre încălcarea de către Rusia a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU privind muncitorii nord-coreeni din străinătate sunt foarte îngrijorătoare. Vorbitul e ieftin - Rusia nu poate susţine sancţiunile din vorbe în Consiliu de Securitate, doar pentru a le încălca prin acţiuni', a comunicat ea.

Surse diplomatice au declarat agenţiei Reuters că SUA au cerut Consiliului de Securitate să adauge pe lista neagră o bancă rusească, un bancher nord-coreean de la Moscova şi două companii-paravan pentru principala bancă de schimb a Coreei de Nord. Trezoreria Statelor Unite anunţase vineri sancţiuni împotriva aceloraşi entităţi.

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, a reacţionat la sancţiunile americane printr-o declaraţie în care arată că 'chiar şi politicienii din SUA, care suferă de o formă deosebit de acută de rusofobie, au început să accepte că încercările de a face presiuni asupra Rusiei nu funcţionează'.

Joi, cotidianul Wall Street Journal publicase un articol în care susţinea că Rusia primeşte mii de lucrători nord-coreeni şi le acordă permise de muncă noi, încălcând astfel sancţiunile ONU. Ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, Alexandr Maţegora, a dezminţit vineri aceste afirmaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy