SUA nu se lasă intimidate de Coreea de Nord. Submarinul nuclear USS Annapolis a intrat și el în regiune

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Submarinul american USS Jimmy Carter. Foto: U.S. Navy
Submarinul american USS Jimmy Carter. Foto: U.S. Navy

După vizita submarinului purtător de rachete balistice, Statele Unite au trimis submarinul USS Annapolis cu propulsie nucleară, specializat în război anti-navă și anti-submarin.

Un submarin american cu propulsie nucleară a sosit luni în Coreea de Sud, la doar câteva zile după ce primul submarin armat nuclear american a făcut portul în țară în patru decenii, în timp ce cei doi aliați încearcă să sporească activele strategice americane pentru a descuraja Coreea de Nord.

USS Annapolis, submarin de atac din clasa Los Angeles, a intrat într-o bază navală din insula sud-coreeană Jeju, pentru a încărca provizii militare în timpul unei misiuni operaționale nespecificate, a anunțat marina sud-coreeană.

 USS Annapolis / U.S. Navy, John Narewski

„Forțele Navale ale celor două țări intenționează să consolideze postura de apărare combinată odată cu sosirea USS Annapolis și să desfășoare activități de schimb pentru a comemora cea de-a 70-a aniversare a alianței”, se arată într-un comunicat.

USS Kentucky, un submarin american cu rachete balistice, a intrat în portul Busan din Coreea de Sud marțea trecută. A fost prima vizită din anii 1980 a unui submarin american cu rachete balistice (SSBN) cu arme nucleare și a coincis cu lansarea discuțiilor dintre SUA și Coreea de Sud pentru a coordona răspunsurile în cazul unui război nuclear cu Coreea de Nord.

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice miercuri la câteva ore după vizita USS Kentucky și a lansat din nou mai multe rachete de croazieră sâmbătă.

USS Annapolis nu este înarmat nuclear, spre deosebire de USS Kentucky, și este specializat în război anti-navă și anti-submarin.  USS Annapolis s-a alăturat exercițiilor anti-submarin trilaterale pe care SUA le va desfășura împreună cu Coreea de Sud și Japonia în septembrie anul trecut în apele internaționale din largul peninsulei coreene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel