SUA și Japonia au convenit să coopereze strâns în cazul unei eventuale ciocniri militare între China și Taiwan

Tudor Curtifan / 21 Martie 2021 / 14:21

Miniştrii apărării ai Statelor Unite şi Japoniei au convenit, cu prilejul întâlnirii desfăşurate săptămâna trecută la Tokyo, să coopereze strâns în eventualitatea unor ciocniri militare între China şi Taiwan, a relatat duminică agenţia Kyodo, citând mai multe surse guvernamentale, transmite Agerpres, citând Reuters.

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a ridicat acest subiect la reuniunea avută marţi cu omologul său japonez Nobuo Kishi, deşi nu a existat o discuţie concretă despre cum cele două state ar trebui să-şi coordoneze răspunsurile la o astfel de urgenţă, notează Kyodo.

Japonia a evitat, în mod tradiţional, să comenteze cu privire la potenţiale situaţii de urgenţă în Taiwan în relaţie cu China, iar poziţia sa rămâne 'de încurajare a dialogului pentru o soluţie paşnică la tensiunile din Strâmtoarea' Taiwan, mai scrie agenţia niponă.

Lloyd Austin şi secretarul de stat Antony Blinken s-au întâlnit cu omologii lor japonezi săptămâna trecută la Tokyo, în prima vizită în străinătate a unor înalţi responsabili ai administraţiei Biden.

Într-un comunicat comun cu partea japoneză, Austin şi Blinken au afirmat că 'comportamentul Chinei, incompatibil cu actuala ordine internaţională, prezintă provocări politice, economice, militare şi tehnologice pentru alianţă şi pentru comunitatea internaţională'. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy