SUA și Indonezia au ajuns la un acord pentru avioane F-15 și F-18

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

SUA au anunțat că vor vinde avioane de luptă F-15 și F-18 către Indonezia, după îndelungi negocieri între oficiali de top ai apărării din cele două țări, potrivit unui oficial al apărării din Jakarta.

Șeful interimar al Pentagonului, Christopher Miller, s-a aflat într-o vizită la Jakarta unde s-a întâlnit cu ministrul indonezian al Apărării, Prabowo Subianto. În timpul acelor întâlniri, Miller a fost de acord să vândă cele două modele de avioane de luptă către Indonezia, care dorea de mult timp să facă upgrade la vechea sa flotă de avioane F-16.

Indonezia a solicitat SUA avioane de luptă F-15, F-18 și F-35, dar în cele din urmă s-a convenit asupra a doar două modele, deoarece al treilea ar putea dura până la 10 ani până la livrare, a declarat Rodon Pedrason, director general al strategie de apărare la Ministerul Apărării din Indonezia, transmite defense-aerospace.

Pedrason a declarat că ministrul apărării Subianto vrea să achiziționeze mai mult de 100 de avioane de luptă, pentru a le adăuga la flota actuală a Indoneziei. „Vom avea în jur de 170 de avioane de luptă. Extraordinar”, a mai spus Pedrason.

El nu a spus când va fi atinsă ținta preconizată, dar a adăugat că Indonezia speră să pună la dispoziție între 9 și 11 miliarde de dolari pentru armament și echipamente militare noi în următorii 20 de ani. El a spus că Indonezia intenționează, de asemenea, să acceseze împrumuturi din țări precum Franța, Turcia, China și Rusia.

Deoarece acordul pentru noile avioane de luptă ar putea dura ani de zile pentru a se realiza, Indonezia intenționează să cumpere avioane second hand, cum ar fi Eurofighter Typhoon, care pot fi livrate mult mai devreme. Unele surse precizează că ministrul Subianto era interesat să cumpere 15 astfel de aeronave din Austria.

Dar Pedrason a spus că planul este doar un punct de reper. "Pentru noi este cel mai urgent să avem acum arme care să poată echilibra puterea în regiune", a adăugat el, citând nu doar Marea Chinei de Sud, ci și disputele mai vechi ale Indoneziei la frontiera cu Malaezia și Singapore.

Citește și: Indonezia a vrut avioane F-35, dar SUA au oferit în schimb F-16 sau F / A-18

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel