SUA şi Coreea de Sud, exerciţii militare la scară redusă

Sebastian Florea |
Data publicării:

Forţele armate americane şi sud-coreene au început exerciţii militare la scară redusă, în locul marilor manevre de primăvară, a anunţat luni la Seul un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării din SUA.

Exerciţiile numite Dong Maeng vor avea loc până pe 12 martie, precizează un comunicat al statului-major al Coreei de Sud şi al comandamentului forţelor reunite ale celor două ţări (CFC). 'Dong Maeng, care are sensul de 'alianţă', reprezintă modificări ale precedentelor exerciţii de primăvară Key Resolve şi Foal Eagle şi se vor concentra asupra aspectelor strategice, operaţionale şi tactice ale operaţiunilor militare generale din peninsula coreeană', arată documentul.

'Aceste exerciţii sunt cruciale pentru susţinerea şi întărirea alianţei', au declarat şeful marelui stat-major sud coreean, generalul Park Han Ki, şi comandantul CFC, generalul Robert B. Abrams. Ministrul apărării sud-coreean, Jeong Kyeong Doo, şi secretarul interimar al apărării SUA, Patrick Shanahan, au căzut de acord sâmbătă să anuleze manevrele Key Resolve şi Foal Eagle. Pentagonul a făcut cunoscut că decizia reflectă dorinţa comună 'de a reduce tensiunea şi de a sprijini eforturile noastre diplomatice de a realiza denuclearizarea completă a peninsulei coreene într-un mod definitiv şi complet verificat'.

Preşedintele american Donald Trump a criticat manevrele comune cu Coreea de Sud, despre care a afirmat că sunt 'foarte costisitoare' şi totodată 'provocatoare' pentru Coreea de Nord. Regimul de la Phenian consideră că exerciţiile americano-sud-coreene sunt componente ale unor planuri de invadare a Coreei de Nord. Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-au încheiat joi întâlnirea de la Hanoi fără rezultate, înainte de sfârşitul programului anunţat. A fost al doilea summit al celor doi, după cel din iunie 2018, din Singapore, în urma căruia s-a convenit doar asupra unei declaraţii comune de principiu, care nu a fost urmată de măsuri concrete. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel