SUA și Bahrainul au executat exerciții navale în Golful Persic cu utilizarea sistemelor fără pilot

Nicolae Iordan |
Data publicării:
O dronă MQ-9 Sea Guardian, zburând deasupra navei USS Coronado. Sursă foto: U.S. Navy
O dronă MQ-9 Sea Guardian, zburând deasupra navei USS Coronado. Sursă foto: U.S. Navy

Forțele Navale ale SUA și Bahrainului au efectuat, marți, exerciții militare comune pentru a integra sistemele fără pilot în operațiile navale regionale.

Flota a V-a americană dislocată în Bahrain a informat luna trecută că a înființat o nouă forță în Golf pentru a integra drone nave fără pilot și inteligență artificială în operațiile sale, susținând că "Force-59" se bazează pe "cooperare regională".

Anunțul Comandamentului Central al Forțelor Navale SUA a venit pe fondul tensiunilor maritime dintre Iran și inamicul său Israel, cu care Bahrainul a încheiat un acord de pace anul trecut.

Din februarie, analiștii spun că Iranul și Israelul au fost implicate în ceea ce au descris drept "războiul în umbră”, în care nave au fost atacate în apele Golfului și Mării Roșii.

În august, Teheranul a respins acuzațiile occidentale conform cărora dronele sale au fost folosite într-un atac asupra petrolierelor, acuzând în același timp Israelul că a fabricat "scenariul" în încercarea de a submina Republica Islamică Iran.

Purtătorul de cuvânt al Marinei SUA, Tim Hawkins, a declarat că exercițiile comune care au avut loc marți cu Bahrainul, desfășurate sub numele de cod "Noile Orizonturi", fac parte din eforturile de a ajuta la promovarea conștientizării, descurajării și parteneriatelor maritime.

Este pentru prima dată când Marina SUA a combinat nave fără pilot (pilotate de la distanță) cu nave cu echipaj în apele Orientului Mijlociu.

Hawkins a afirmat: "Acest lucru ne va ajuta să înțelegem cum putem folosi aceste nave pentru menținerea stabilității și securității regionale".

Bahrainul are vedere la Strâmtoarea strategică  Hormuz, un pasaj cu o lățime de mai puțin de 40 de kilometri, care a cunoscut confruntări între navele americane și iraniene în trecut.

În februarie, administrația președintelui american Joe Biden a retras un portavion din Golf, în încercarea de a reduce tensiunile cu Iranul care au escaladat sub fostul președinte Donald Trump.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel