SUA și Arabia Saudită au desfășurat exercițiul "Nisipurile Roșii 2" destinat contracarării UAV-urilor

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Comandamentul Central al SUA a anunțat, joi, într-un comunicat, că trupe americane și saudite au desfășurat un exercițiu aerian comun pentru contracararea dronelor, cu numele de cod "Nisipurile Roșii 2".

În comunicatul comandamentului american se precizează că exercițiul, urmărit de comandantul structurii, generalul Michael Erik Kurilla și de șeful Statului Major General al Forțelor Armate saudite, generalul Fayyad Al-Ruwaili, a evidențiat progresele realizate de cele două țări în direcția contracarării dronelor și reprezintă “punctul culminant a lunilor de prototipare rapidă și dezvoltare bazată pe ceea ce s-a realizat în exercițiul anterior”.

În cadrul activității a avut loc testarea repetată a nu mai puțin de nouă sisteme care utilizează diferite tehnici cinetice și non-cinetice pentru a distruge sau a dezactiva sistemele de aeronave fără pilot.

Faza activă, cu trageri cu muniție reală, a fost coordonată de conducerea Grupului Operativ Central 39 al Armatei SUA. În parteneriat cu omologii saudiți și cu specialiști militari și din domeniul industriei militare, s-a lucrat pentru testarea în medii complexe a capabilităților promițătoare de contracararea a sistemelor de aeronave fără pilot.

Șeful exercițiului, generalul de brigadă Mohamed Saad Al-Maliki, a informat că pe timpul celor trei zile cât a durat exercițiul au fost atinse toate obiectivele planificate, dintre care cel mai important este consolidarea relațiilor militare dintre forțele armate ale celor două țări.

Precizarea lui Al-Maliki privind consolidarea relațiilor dintre părți nu este una făcută de complezență, ci are mai degrabă o puternică tentă diplomatică, având în vedere că activitatea comună are loc într-un moment în care se consideră că relațiile americano-saudite se deteriorează, iar în zonă au loc schimbări geostrategice majore în urma cărora influența SUA tinde să scadă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel