SUA refuză Polonia. Avioanele MiG-29 poloneze au șanse mici să ajungă sub comanda Ucrainei ca sprijin împotriva invadatorului rus

Avion de luptă MiG-29 polonez în timpul decolării. Foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
Avion de luptă MiG-29 polonez în timpul decolării. Foto: Ministerul Apărării de la Varșovia

Statele Unite, deşi continuă discuţiile cu Polonia, consideră că nu este viabilă propunerea Varşoviei de a trimite avioanele sale Mig-29 armatei americane pentru ca acestea să fie predate Ucrainei, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, informează Agerpres, care citează agenția internațională AFP.

"Nu credem că propunerea Poloniei este viabilă", a spus John Kirby într-un comunicat.

El a precizat că o astfel de organizare a acordării de asistenţă militară Ucrainei, confruntată cu invazia rusă, "trezeşte motive semnificative de îngrijorare pentru NATO în întregul său".

Amintim că în cursul zilei de ieri Polonia a anunțat că este pregătită să transfere toate avioanele sale MIG-29 la baza aeriană Rammstein din Germania pentru a le pune la dispoziția Statelor Unite și a îndeamnat celelalte state membre NATO care dețin avioane de acest tip să facă același lucru.

Polonia este gata să transfere zeci de avioane de luptă din epoca sovietică către Statele Unite, astfel încât acestea să poată fi puse la dispoziția armatei ucrainene. Vestea cea mare a venit marţi seara, la câteva zile după ce oficialii din Ucraina au cerut în repetate rânduri guvernelor occidentale să-i furnizeze avioane de luptă pentru a o ajuta să lupte împotriva invaziei ruse.

Încă de săptămâna trecut au apărut informaţii că mai mulţi piloți ucraineni se aflau deja în Polonia pentru a începe procesul de preluare a celor 28 de MiG-29 pe care se așteaptă ca Varşovia să le doneze către Forţele Aeriene Ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel