SUA reacționează și neagă faptul că ar urma să își transfere în Maroc efectivele și echipamentele de la o bază navală din Spania

Tudor Curtifan / 08 iul 2020 / 17:18
Sursă foto: Naval Station Rota, Spain Facebook
Sursă foto: Naval Station Rota, Spain Facebook

Statele Unite nu intenţionează să-şi transfere efective şi echipamente militare de la baza navală Rota (în sudul Spaniei) la baza marocană de la Alcazarseguir, conform unei note emise miercuri de Ambasada SUA în Maroc, care dezminte astfel o relatare din presa spaniolă şi marocană, relatează agenţia Agerpres, care citează EFE.

''Statele Unite nu au primit nicio ofertă din partea Marocului pentru un transfer al bazei navale americane de la Rota la Alcazaseguir'', precizează nota misiunii diplomatice americane. ''Relatările conform cărora curând expiră acordul Marinei americane cu Rota sunt inexacte'', se mai arată în acelaşi text.

Ştirea privind o eventuală mutare a acestei baze în Maroc a apărut prima dată duminică în cotidianul online El Espańol şi a fost apoi difuzată în cursul săptămânii de alte media marocane şi spaniole.

La Alcazarseguir, localitate situată la jumătatea distanţei între Ceuta şi Tanger, Marina marocană are o bază navală operaţională din 2017.

Baza americană de la Rota, existentă din anul 1953, este inclusă din anul 2013 în programul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice, acolo fiind desfăşurate patru distrugătoare echipate cu radare AEGIS, componentă fundamentală a sistemului antirachetă al Alianţei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy