SUA, principala amenințare militară potrivit rușilor. State 'prietene' și relații încordate - Sondaj

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Statele Unite și Ucraina reprezintă cea mai mare amenințare pentru Rusia, potrivit unui sondaj realizat de Moscova.

Potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Cercetare al Opiniei Publice din Rusia 53% dintre respondenții ruși consideră că Statele Unite ale Americii reprezintă o potențială amenințare militară pentru țara lor.

Un procent de 26% dintre ruși consideră că principala amenințare militară pentru Rusia este Ucraina în timp ce doar 7% văd China ca pe o amenințare militară.

În privința celor mai încordate relații SUA ocupă din nou primul loc cu un procentaj de 67%. Un procent de 53% dintre ruși consideră că cele mai încordate relații sunt cu Ucraina, procentul aflat în creștere față de ultimele sondaje. Mai mult, potrivit Unian, Marea Britanie se află pe locul 3 în topul celor mai încordate relații.

În același timp 45% dintre ruși consiedră China ca fiind cel mai bun prieten al Moscovei, urmată de Belarus cu 30% și Kazahstan cu 21%.

În ceea ce privește războiul din Siria doar 13% mai susțin sprijinul acordat regimului lui Assad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel