SUA: Pompeo recunoaște că îl consideră pe Kim Jong Un un ”tiran”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, pe care preşedintele american Donald Trump îl numeşte 'prietenul său', este un 'tiran', a declarat marţi şeful diplomaţiei SUA, Mike Pompeo.

Întrebarea i-a fost pusă de un senator în cursul unei audieri parlamentare. După ce i-a reamintit că îl calificase anterior pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro drept un 'tiran', el l-a întrebat pe Pompeo dacă aceeaşi calificare poate fi atribuită şi lui Kim Jong Un.

'Bineînţeles. Sunt sigur că deja am spus aceasta', a răspuns secretarul de stat american.

Respectiva remarcă nu este de natură să faciliteze relaţiile sale cu nord-coreenii, în timp ce Washingtonul se străduieşte să relanseze negocierile privind dezarmarea nucleară după eşecul summitului Trump-Kim de la Hanoi, la sfârşitul lunii februarie, comentează agenţia de presă citată.

Phenianul l-a acuzat recent pe secretarul de stat american, precum şi pe consilierul pentru securitatea naţională al Casei Albe, John Bolton, că ar fi responsabili de eşec, deoarece - potrivit regimului nord-coreean - ar fi 'creat o atmosferă de ostilitate şi de neîncredere' la discuţii.

Vara trecută, autorităţile nord-coreene au denunţat 'metodele de gangster' din timpul timpul negocierilor.

În SUA, Mike Pompeo riscă să dea apă la moară detractorilor lui Donald Trump, care îl acuză pe preşedintele american că se înţelege bine cu 'dictatorii', uneori chiar mai bine decât cu aliaţii occidentali ai Washingtonului, notează AFP.

După ce a catalogat Coreea de Nord ca fiind un 'regim pervers', condus de o 'bandă de criminali', iar pe Kim Jong Un l-a luat peste picior supranumindu-l 'Omuleţul-Rachetă!', Donald Trump şi-a schimbat complet tonul după prima lor întâlnire, istorică, în iunie 2018, în Singapore.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel