SUA oferă detalii despre noul pachet militar acordat Ucrainei. Primele sisteme NASAMS vor ajunge la forțele ucrainene

NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence. Sursa foto: Raytheon Technologies
NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence. Sursa foto: Raytheon Technologies

Pentagonul a anunțat ieri 820 de milioane de dolari sprijin militar acordat Ucrainei, inclusiv muniție, rachete pentru sistemele HIMARS, dar și sisteme de apărare cu rază scurtă și medie de acțiune de tip NASAMS.

Așa cum a scris DefenseRomania încă de joi, citând Casa Albă, anunțul privind acest sprijin fusese făcut de președintele Joe Biden.

,,Am oferit Ucrainei aproape 7 miliarde de dolari în asistență de securitate de când am preluat mandatul.  În zilele următoare, intenționăm să anunțăm alte peste 800 de milioane de dolari, inclusiv un nou sistem avansat de apărare aeriană occidental”, preciza președintele SUA după summitul NATO de la Madrid.

 

SUA trimit Ucrainei primele sisteme cu rază scurtă și medie de acțiune de tip NASAMS

 

În acest nou pachet SUA vor trimite muniție pentru obuzierele M777 de 155 mm, patru sisteme radar de combatere a artileriei, muniție pentru sistemele HIMARS și, în premieră două sisteme de apărare cu rază scurtă și medie de acțiune de tip NASAMS.

Anunțul a fost făcut de către Todd Breasseale, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de Reuters.

Sistemele NASAMS sunt produse de Raytheon și de grupul norvegian Kongsberg, livrările către Ucraina făcându-se în cooperare cu statul nordic.

Potrivit președintelui american Joe Biden, Statele Unite au oferit Ucrainei deja peste 7 miliarde de dolari în ajutor pentru apărare.

În ceea ce privește sistemele de rachete HIMARS, pe care Forțele Armate Ucrainene le-au primit din partea SUA ca parte a unui pachet de asistenţă militară de securitate, continuă acestea continuă să fie utilizate intens pe câmpul de luptă pentru a lovi pozițiile forţelor ruse de ocupaţie.

În cursul acestei săptămâni Armata ucraineană a relatat pe larg despre primele rezultate obţinute de Forţele Armate Ucrainene de când au început să folosească sistemele de rachete cu lansare multiplă (MLRS) HIMARS.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Armata ucraineană foloseşte intens sistemele HIMARS. Au fost lovite mai multe depozite de muniţie ale forţelor ruse de ocupaţie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel