Armata ucraineană foloseşte intens sistemele HIMARS. Au fost lovite mai multe depozite de muniţie ale forţelor ruse de ocupaţie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistemele de rachete HIMARS, pe care Forțele Armate Ucrainene le-au primit din partea SUA ca parte a unui pachet de asistenţă militară de securitate, continuă să fie utilizate intens pe câmpul de luptă pentru a lovi pozițiile forţelor ruse de ocupaţie.

Așadar, ieri, 27 iunie, mass-media ucraineană a relatat pe larg despre primele rezultate obţinute de Forţele Armate Ucrainene de când au început să folosească sistemele de rachete cu lansare multiplă (MLRS) HIMARS. Potrivit informaţiilor, cu ajutorul sistemelor HIMARS, militarii ucraineni au reuşit să distrugă deja mai multe depozite de muniție, baze, sedii și punctele de control ale armatei ruse.

Există informații, neconfirmate oficial până în acest moment, că în urma atacului de acum trei zile de la Izium (regiunea Harkov), unde se afla constituit recent un post de comandă al Armatei 20 din Districtul Militar de Vest al Forțelor Armate ale Federației Ruse, au fost uciși peste 40 de militari ruşi, inclusiv ofițeri de rang înalt.

Astăzi a devenit cunoscut faptul că o altă „victimă” a sistemelor HIMARS folosite de militarii ucraineni ar putea fi o bază militară din oraşul ucrainean Perevalsk, regiunea Luhansk (la aproximativ 50 km de linia de contact).

Analiştii militari ucraineni spun că toate aceste obiective distruse se află în spatele liniilor inamice, iar distrugerea lor a fost posibilă datorită precizie rachetelor trase de sistemele HIMARS.

De asemenea, astfel de lovituri sunt condiția principală pentru reducerea capacității armatei ruse de a desfășura în continuarea operațiuni ofensive. Cu alte cuvinte, cu cât armata ucraineană loveşte mai mult în spatele liniei de contact, cu atât forţele ruse de ocupaţie vor înainta mai greu pe front.

In acelaşi timp, analiştii militari ucraineni atrag atenţia că armata rusă va începe o adevărată vânătoare, prin toate mijloacele și forțele posibile, a sistemelor HIMARS. Din această cauză, se face apel la cetăţeni să nu publice materiale video și fotografie care surprind deplasarea sistemelor HIMARS, deoarece orice detaliu este o informație extrem de importantă pentru inamic.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel