Statele Unite nu au îndoieli cu privire la veridicitatea declarațiilor Ucrainei privind interceptarea unei rachete Kinzhal

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
O rachetă hipersonică Kh-47M2 Kinzhal ALBM transportat de un avion Mikoyan MiG-31K. Sursa foto: Kremlin.ru.
O rachetă hipersonică Kh-47M2 Kinzhal ALBM transportat de un avion Mikoyan MiG-31K. Sursa foto: Kremlin.ru.

Statele Unite au mare încredere în veridicitatea declarației Ucrainei potrivit căreia a folosit un sistem american de apărare aeriană Patriot pentru a intercepta o rachetă balistică rusă hipersonică cu lansare din aer Kinzhal.

CNN notează că, deși sistemul Patriot a avut succes în contracararea rachetelor balistice, capacitatea sa de a opri rachetele hipersonice lansate din aer era pur teoretică înainte de săptămâna trecută. Interceptarea de catre Ucraina a unei rachete hipersonice Kinzhal in conditii reale de lupta a unei demonstrație reală a capacităților sistemului Patriot - un lucru care a fost considerat în cadrul Pentagonului ca fiind o evoluție majoră, a precizat sursa citată de CNN.

Producția de rachete balistice hipersonice a fost întotdeauna o provocare pentru Rusia, iar sancțiunile nu au făcut decât să îngreuneze și mai mult acest lucru, potrivit CNN.

Însă, înainte de săptămâna trecută, calculul Rusiei era că, dacă ar fi folosit o rachetă balistică hipersonică, orice ar fi tras ar fi fost cu siguranță lovit, a precizat sursa. Această interceptare a pus sub semnul întrebării aceste calcule.

Faptul că această interceptare a fost realizată de militari ucraineni care a fost instruiti în Oklahoma, dar care nu a avut coordonatori americani pe câmpul de luptă, este cu atat mai important pentru Pentagon, a adăugat sursa citata de CNN.

De asemenea, interceptarea a provocat probabil un grad sever de incertitudine pentru Rusia, ridicând întrebarea dacă Ucraina este în posesia unei sistem cu adevarat eficient împotriva rachetelor balistice hipersonice, a adăugat sursa.

Publicația Defense Express, după ce a analizat fotografiile rămășițelor rachetei, a sugerat că o rachetă hipersonică Kh-47 Kinzhal a fost doborâtă cu succes deasupra Kievului pentru prima dată în primele ore ale zilei de 4 mai.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iurii Ihnat, a declarat că apărarea aeriană a Ucrainei nu a doborât o rachetă balistică rusă pe cerul Kievului la 4 mai.

La 6 mai, generalul-locotenent Mykola Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, a declarat că armata ucraineană a doborât într-adevăr o rachetă rusă Kinzhal.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel