SUA nu își ascund îngrijorarea că Rusia ar putea fi ținută la suprafață de China. Beijingul ar putea trimite inclusiv arme Moscovei

Darius Muresan |
Data publicării:
Imagine de la un exercițiu ruso-chinez. Sursă foto: Xinhua
Imagine de la un exercițiu ruso-chinez. Sursă foto: Xinhua

Beijingul ia în considerare furnizarea de "arme" Rusiei pentru a sprijini ofensiva acesteia în Ucraina, a avertizat duminică secretarul de stat american, Antony Blinken, după o întâlnire cu omologul său chinez, Wang Yi.

"Am vorbit despre războiul purtat de Rusia şi despre îngrijorările pe care le avem cu privire la faptul că China are în vedere să ofere sprijin letal Rusiei", a declarat el la CBS. Întrebat ce ar însemna concret acest lucru, şeful diplomaţiei americane a răspuns: "În principal arme''.

Cei doi oficiali s-au întâlnit sâmbătă seara la Munchen, în marja Conferinţei de Securitate, având un dialog pe care diplomaţia americană l-a descris ca fiind "sincer şi direct".

Secretarul de stat a avertizat cu privire la "implicaţiile şi consecinţele" pentru China dacă se va constata că oferă "sprijin material" Rusiei în războiul său din Ucraina sau că o ajută să evite sancţiunile occidentale, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Ned Price, care a relatat despre interviu.

Vicepreşedinta american Kamala Harris, care s-a aflat sâmbătă la Munchen, a pus şi ea la îndoială neutralitatea Chinei.

SUA sunt "deranjate de faptul că Beijingul şi-a aprofundat relaţiile cu Moscova de la începutul războiului", a spus ea.

"Orice acţiune a Chinei de a oferi sprijin letal Rusiei nu ar face decât să recompenseze agresiunea, să continue crimele şi să submineze şi mai mult o ordine bazată pe reguli", a avertizat vicepreşedinta. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel