SUA nu glumesc: Patru locații care dau fiori Chinei unde ar putea fi dislocate noile bombardiere B-21 de generația a 6-a (Grafice cu raza de acțiune)

B-21 Raider, noul bombardier strategic de generația a VI-a a SUA. Foto: U.S. Air Force
B-21 Raider, noul bombardier strategic de generația a VI-a a SUA. Foto: U.S. Air Force

În ciuda unei Federații Ruse tot mai agresive care a aruncat Europa în cea mai gravă criză de securitate după cel de-al Doilea Război Mondial, SUA privesc cu maximă atenție spre China, un colos militar și economic în comparație cu Rusia. Iar din această perspectivă descurajarea Chinei va reprezenta o provocare în următorii ani.

Modul în care SUA și aliații vor gestiona provocarea reprezentată de China, precum și modul în care vor reuși să implementeze o politică credibilă de descurajare a Beijingului, vor fi determinante pentru pacea mondială în viitorul apropiat.

Iar unul din cele mai sigure modalități de descurajare e o forță militară capabilă să facă adversarul să se gândească de două ori înainte de a acționa militar.

În acest context noile bombardiere B-21 Raider de generația a 6-a vor juca un rol crucial în descurajare în zona Asia-Pacific. 

Într-un raport recent publicat de think tank-ul International Institute for Strategic Studies (IISS) și analizat de publicația americană Defense News, sunt prezentate patru locații unde bombardierele B-21 ar putea fi dislocate în contextul unei descurajări eficiente a Chinei în Asia-Pacific.

Raportul IISS a oferit patru posibile locații cu baze militare din Asia-Pacific unde aeronavele B-21 Raider - cele mai moderne avione construite în istorie - ar putea fi dislocate.

Una din aceste baze ar putea fi în Guam și trei în Australia. 

În plus, o variantă a rachetei Joint Air-Surface Standoff, denumită AGM-158D JASSM-XR, cu o rază de acțiune de până la aproximativ 2.000 kilometri, ar trebui să fie integrate pe B-21 Raider începând din 2027, se arată în raport.

Redăm mai jos cele patru posibile baze unde ar putea fi dislocate B-21 Raider, împreună cu raza de acțiune de la locațiile respective, grafice publicate de IISS și republicate de platforma noastră via Defense News

Guam:

1. Photo sour... (guam_09841400.png)

 

RAAF Darwin:

2. Photo sour... (raaf-darwin_72432400.png)

 

RAAF Townsville

3. Photo sour... (raaf-townsville_40488600.png)

RAAF Amberley:

4. Photo sour... (raaf-base-amberley_09778400.png)

 

 

 

Taiwanul, marea provocare în regiune

 

B-21 Raider e primul avion de generația a 6-a construit vreodată. 

IISS precizează în raportul lor că o înarmare a statelor din regiune ar putea duce la descurajarea Chinei. De menționat că în ultimii ani China și-a intensificat masiv activitatea militară din jurul Taiwanului. Anul trecut la ultimul congres al Partidului Comunist Chinez președintele Xi Jinping a afirmat deschis faptul că „problema Taiwanului” va trebui rezolvată „în timpul generației noastre”. 

Pe de altă parte SUA susțin în continuare principiul unei singure Chinei, dar au dat asigurări că sunt angajate să apere, inclusiv militar, dreptul Taiwanului la existență.

CITEȘTE ȘI: Rusia se încurajează în fața noului bombardier B-21 Raider al SUA. Viitorul PAK DA de generația a VI-a, un vis rusesc

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel