SUA nu au cedat. Nancy Pelosi a aterizat în Taiwan în ciuda tuturor amenințărilor Chinei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, împreună cu Kamala Harris, vicepreședintele american și Nancy Pelosi, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților, în timpul unei reuniuni a Congresului SUA. Sursă foto: Kamala Harris @Official @Fac
Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, împreună cu Kamala Harris, vicepreședintele american și Nancy Pelosi, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților, în timpul unei reuniuni a Congresului SUA. Sursă foto: Kamala Harris @Official @Facebook

Șefa Camerei Reprezentanților a aterizat la Taipei. În pofida tuturor avertismentelor venite din China, SUA nu au dat înapoi iar Nancy Pelosi, al treilea om în statul american, a ajuns în Taiwan.

Avionul american care o transporta pe Nancy Pelosi în Taiwan a aterizat în urmă cu puțin timp la ora locală 22:49 în Taiwan. Aeronava a fost escortată de aviația militară americană.

Youtube video image

Aterizarea ei pe insula revendicată de China însemnă prezența politicianului cu cel mai înalt rang constituțional care s-ar deplasa în Taiwan în ultimele decenii.

Vizita nu a fost încurajată de Casa Albă și e puternic criticată de China care a amenințat SUA că vor exista consecințe grave dacă Nancy Pelosi se va deplasa în Taiwan, teritoriu care se autoguvernează, dar revendicat de China.

În contextul vizitei lui Pelosi, atât SUA, cât și China au desfășurat forțe militare impresionante în Marea Chinei.

Pelosi nu a confirmat oficial vizita, dar a pus piciorul pe teritoriul taiwanez.

Declarații Nancy Pelosi, în Taiwan:

'Vizita delegaţiei noastre parlamentare în Taiwan onorează angajamentul neclintit în susţinerea democraţiei vibrante a Taiwanului'', a spus Pelosi într-o declaraţie după ce a aterizat la Taipei, citată de Agerpres.

''Solidaritatea americană cu cei 23 de milioane de cetăţeni ai Taiwanului este astăzi mai importantă ca niciodată, în timp ce lumea se confruntă cu alegerea între autocraţie şi democraţie'', a adăugat ea.

Pelosi a fost primită împreună cu delegaţia sa pe aeroportul din Taipei de ministrul de externe taiwanez Joseph Wu şi de reprezentanta SUA în Taiwan, Sandra Oudkirk. Ea va avea miercuri întrevederi cu oficiali taiwanezi.


 

Problema Taiwanului

 

Taiwanul și China s-au despărțit în 1949, când forțele naționaliste conduse de Chiang Kai-Shek au fost nevoite să se retragă pe insula Taiwan, în urma înfrângerii în fața forțelor comuniste conduse de Mao. Astfel, aproape de sfârșitul războiului civil chinez din 1949, Partidul Comunist Chinez a înființat Republica Populară Chineză, răsturnând guvernul naționalist pe continentul chinez.

De atunci, atât Taiwanul cât și China susțin că sunt reprezentanții adevăratului stat chinez.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel