SUA menţin manevrele comune cu Coreea de Sud, în pofida tirurilor cu rachete ale Phenianului

S.I. Catalin |
Data publicării:

SUA îşi menţin planurile de manevre militare comune împreună cu Coreea de Sud, a anunţat miercuri un înalt responsabil al Pentagonului a doua zi după noile tiruri cu rachete nord-coreene, interpretate ca un avertisment al Phenianului în scopul anulării exerciţiilor, relatează AFP.

,,Nu, nu există nicio ajustare sau schimbare de plan de care să fim informaţi sau pe care intenţionăm să o operăm", a declarat acest înalt responsabil sub acoperirea anonimatului.

,,Există două lucruri pe care trebuie să le facem: să le dăm diplomaţilor suficient spaţiu pentru diplomaţia lor şi să ajutăm la crearea unui mediu propice negocierilor când ele se vor relua", a adăugat el, subliniind necesitatea "menţinerii nivelului de pregătire" al trupelor.

Coreea de Nord a avertizat recent că negocierile cu Washingtonul ar putea eşua dacă manevrele comune cu Coreea de Sud se vor derula în august, aşa cum sunt prevăzute.

Phenianul a lansat miercuri două rachete balistice, potrivit Seulului, la câteva zile după alte două tiruri cu proiectile cu rază scurtă de acţiune. Rachetele lansate joia trecută au parcurs o distanţă superioară celor de miercuri (600 km) şi au zburat la o altitudine mai ridicată (50 km faţă de 30).

Coreea de Nord a anunţat săptămâna trecută că aceste proiectile sunt noi arme tactice care reprezintă "un avertisment solemn faţă de militarii belicoşi sud-coreeni", care persistă în dorinţa de a derula manevrele militare comune cu SUA.

Aproape 30.000 de militari americani sunt cantonaţi în Coreea de Sud. Exerciţiile anuale pe care armata SUA le desfăşoară împreună cu zeci de mii de militari sud-coreeni irită mereu Phenianul, care le consideră o repetiţie generală pentru o invazie a teritoriului său.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel