SUA intenționează să trimită încă un ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

Muniție pentru Ucraina / US Army
Muniție pentru Ucraina / US Army

Secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat că Statele Unite vor aloca 250 de milioane de dolari în ajutor militar Ucrainei. Aceasta este ultima sumă disponibilă pentru guvern fără un nou vot în Congres, a menționat Reuters.

Statele Unite au alocat deja peste 110 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Ucraina a primit peste 38 de miliarde de euro în ajutor financiar din străinătate în acest an, a declarat ministrul Finanțelor Serhii Marcenko într-un interviu video acordat revistei Forbes Ucraina miercuri.

Potrivit lui Marcenko, datorită ajutorului extern, anul acesta a fost mai stabil financiar decât 2022, iar prin acesta Kievul a putut finanța cheltuieli pentru apărarea împotriva unui atac al Rusiei, dar și ajutoare pentru persoanele strămutate, salariile funcționarilor publici sau pensiile.

 

Fără ajutor occidental, nu vor exista pensii și salarii ale funcționarilor publici, avertizează vicepremierul ucrainean

 

„Acum sunt mult mai puțin îngrijorat de 2024 decât de 2025”, a remarcat ministrul, potrivit căruia există incertitudine cu privire la continuarea sprijinului din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite.

Pentru anul 2024, Kievului i s-a promis deja un sprijin pentru aproximativ 33 de miliarde de euro, a scris Forbes înainte de anunțul lui Blinken.

Statele Unite au alocat deja peste 110 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina de la începutul invaziei ruse. Washingtonul a fost până acum cel mai important furnizor de ajutor militar, dar ajutorul suplimentar este împiedicat de disputele dintre Congresul SUA și administrația președintelui Joe Biden.

El anunțase anterior că va aloca încă un pachet de ajutor militar până la sfârșitul acestei luni, dar va avea nevoie de aprobarea Congresului pentru celelalte.

Casa Albă a anunțat miercuri, potrivit Reuters, că intenționează să ofere Ucrainei încă un pachet de sprijin militar, iar Blinken a declarat ulterior că ar fi de 250 de milioane de dolari.

„Este imperativ ca Congresul să acționeze cât mai curând posibil pentru a promova interesele noastre de securitate națională, permițând Ucrainei să se apere”, a spus Blinken într-un comunicat.

Potrivit lui Marchenko, fiecare zi a războiului împotriva Rusiei costă Ucraina aproximativ 120 de milioane de euro. Scopul său este reducerea dependenței de partenerii străini, a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel