SUA încinge și mai mult economia Rusiei: Noile sancțiuni afectează producția de drone. Kremlinul parează și spune că măsurile vor răni și Occidentul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona kamikaze rusă ”Lancet”
Drona kamikaze rusă ”Lancet”

Statele Unite au impus joi noi măsuri ample împotriva Moscovei din cauza războiului din Ucraina, vizând, printre altele, viitoarea capacitate energetică a Rusiei, relatează Reuters.

Sancțiunile SUA vizează sute de persoane și entități.

Cele mai recente măsuri vizează o entitate implicată în dezvoltarea, operarea și deținerea unui proiect masiv în Siberia (cunoscut sub numele de Arctic-2 LNG), cu scopul de a livra gaz natural lichefiat pe piețele globale.

Washingtonul a impus sancțiuni împotriva producției de drone KUB-BLA și Lancet folosite de armata rusă în Ucraina.

Departamentul de Comerț al SUA a adăugat joi 13 entități din Rusia și Uzbekistan pe lista sa de control al exporturilor pentru acțiuni contrare securității naționale sau politicii externe a SUA. SUA au abordat acum și evaziunea sancțiunilor prin Emiratele Arabe Unite și Turcia. 

Trezoreria SUA a anunțat că companiile cu sediul în aceste țări continuă să trimită în Rusia mărfuri cu dublă utilizare, inclusiv componente pe care se bazează Moscova pentru sistemele sale de arme.

Șapte bănci cu sediul în Rusia și zeci de companii industriale au fost, de asemenea, lovite de sancțiunile Trezoreriei, inclusiv Gazpromneft Catalytic Systems LLC, despre care Trezoreria SUA spune că produce agenți chimici pentru rafinarea petrolului în Rusia.

Washingtonul a vizat compania ZALA Aero, un producător cu sediul în Rusia, care produce și vinde mai multe tipuri de drone sinucigașe, așa-numitele ”muniții rătăcitoare”/ loitering munitions - care rămân în aer ore întregi, în așteptarea unei ținte.

Dronă de la ZALA Aero, Kalashinikovgroup.ru

Acțiunea de joi marchează primele măsuri pe care Washingtonul le-a luat pentru a îngreuna producția dronei Lancet, un tub gri unghiular cu două seturi de patru aripi care reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare pe linia frontului Ucrainei, potrivit soldaților ucraineni.

 

Kremlinul spune că sancțiunile vor răni și Occidentul

 

Oficialul rus nu a ratat ocazia să evidențieze că măsurile impuse de statele occidentale au un efect de bumerang asupra acestora, dar trece sub tăcere impactul major, pe termen lung, al sancțiunilor asupra economiei ruse, nevoită să se ”remorcheze” total la economia Chinei.

Întrebat, joi, despre așteptările ca Statele Unite să impună mai multe sancțiuni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus se așteaptă ca Occidentul să impună Rusiei sancțiuni din ce în ce mai dure, dar a minimizat impactul măsurilor:

„Ne așteptăm ca Statele Unite și Uniunea Europeană să continue să inventeze noi sancțiuni, deși în mod clar au deja o lipsă de idei (...) Atât în ​​SUA, cât și în UE au înțeles că pachetele actuale afectează interesele acelor state care au impus aceste sancțiuni", a mai spus Peskov.

Liderii occidentali spun că sancțiunile pe care le-au impus Rusiei, cel mai mare deținător de resurse naturale din lume, sunt cele mai dure impuse vreodată unei economii majore.

Occidentul a înghețat sute de miliarde de dolari din bani ruși, dar Putin a glumit că sancțiunile nu au oprit importul de bunuri occidentale, cum ar fi Mercedes de lux, în Rusia - și că Moscova va depune eforturi pentru a submina sancțiunile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel