SUA încep producția de tancuri Abrams pentru Ucraina. În cel mai fericit scenariu tancruile ajung pe front la finalul lui 2023

Darius Muresan |
Data publicării:
Transport al unui tanc Abrams M1A2 american. Foto: U.S. Army
Transport al unui tanc Abrams M1A2 american. Foto: U.S. Army

Compania americană General Dynamics va începe să producă noi tancuri Abrams pentru Ucraina, informează, duminică, Financial Times. 

Se subliniază că fabrica companiei din Lima (Ohio) produce aproximativ 12 tancuri pe lună. Potrivit publicaţiei FT, citată de Rador, General Dynamics aşteaptă, în prezent, indicaţii dacă ar trebui să acorde prioritate Ucrainei faţă de alte comenzi.

La rândul lor, experţii publicaţii au declarat că tancurile Abrams promise autorităţilor de la Kiev sunt greu de întreţinut şi necesită un sprijin logistic semnificativ din cauza consumului mare de combustibil.

Anterior, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în ciuda deciziei de a furniza Kievului 31 de tancuri M1 Abrams, şi-a exprimat părerea că va fi dificil pentru partea ucraineană să-şi menţină capacitatea de luptă. Potrivit presei americane, noile tancuri Abrams vor ajunge, cel mai probabil, în Ucraina nu mai devreme de sfârşitul anului 2023. 

 

Abrams pentru Ucraina

 

2. Tancuri M1... (abrams_73760500.jpg)

Tancuri M1A2 Abrams, la Centrul Multinațional Comun de Pregătire din Hohenfels, Germania / U.S. Army Europe

Pe 25 ianuarie președintele Biden a anunțat că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri M1 Abrams în "câteva luni, nu în câteva săptămâni", dar vor folosi acest interval de timp pentru a începe antrenarea forțelor ucrainene și pentru a soluționa problemele logistice.

Decizia SUA cu privire la Abrams a venit la o zi după anunțul istoric al Germaniei în ceea ce privește transferul de tancuri Leopard 2 către Ucraina. 

"Rusia se aştepta la o ruptură", spunea la vremea respectivă Joe Biden, referindu-se la SUA şi aliaţii lor europeni. "Dar suntem uniţi complet, total şi strâns", conchidea liderul Americii.

Dar pe lângă tancuri, Ucraina va primi și vehicule de luptă Bradley. Forțelor armate ucrainene li se vor oferi vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley în versiunea M2A2.

Versiunea M2A2 ODS (Operation Desert Storm) a fost dezvoltată pe baza experienței acumulate de Statele Unite în timpul războiului din Irak din 1991 (Operațiunea Desert Storm).

E vorba de 109 vehicule de luptă, din care un prim lot de 60 a fost deja îmbarcat.

CITEȘTE ȘI: Rusia va înfrunta în Ucraina o versiune modernă a tancului Abrams, dar fără un kit special de blindaj - variantă utilizată doar de Armata SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel