SUA i-au repatriat pe toţi jihadiştii americani, adepţi ai Statului Islamic

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite i-au repatriat pe toţi jihadiştii americani urmăriţi penal pentru susţinerea grupării Stat Islamic (SI) şi reţinuţi în Siria şi Irak, a anunţat joi Departamentul de Justiţie american, care a cerut ca şi alte ţări să facă acelaşi lucru, relatează AFP.

Patru presupuşi membri ai SI au fost predaţi recent justiţiei americane, crescând la 10 numărul de luptători inculpaţi pentru terorism. În total, 27 de cetăţeni americani au fost transferaţi din locuri de detenţie controlate de Forţele Democratice Siriene (SDF), alianţă a luptătorilor kurzi şi arabi susţinută de Washington care a condus lupta împotriva SI, a precizat departamentul într-un comunicat de presă.

''După repatrierile din această săptămână, Statele Unite au adus înapoi toţi americanii susţinători ai SI despre care se ştie că sunt deţinuţi de FDS şi împotriva cărora avem acuzaţii'', a explicat John Demers, viceministru responsabil pentru Securitate naţională, transmite Agerpres.

Nathan Sales, coordonator pentru lupta împotriva terorismului la Ministerul Afacerilor Externe, a cerut ''altor ţări, în special celor din Europa de Vest, să îşi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor'', repatriindu-i pentru a-i judeca.

Soarta foştilor combatanţi jihadişti străini reţinuţi în Siria şi Irak, uneori cu soţiile şi copiii lor, a divizat Statele Unite şi Europa.

Washingtonul a apărat de multă vreme nevoia de a readuce jihadiştii reţinuţi în ţara lor de origine. Europenii, dar şi ţările arabe preferă ca aceştia să fie judecaţi şi să-şi execute pedeapsa în ţara în care au comis crimele.

Citește și: Copenhaga nu îi vrea pe jihadiștii danezi care au luptat pentru Statul Islamic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel