Copenhaga nu îi vrea pe jihadiștii danezi care au luptat pentru Statul Islamic

Eduard Pascu |
Data publicării:

Jihadiştii danezi care au luptat în Orientul Mijlociu alături de gruparea Statul Islamic (SI) nu sunt bineveniţi înapoi în Danemarca, a declarat ministrul justiţiei din această ţară, Nick Haekkerup, după ce Turcia a început repatrierea acestor combatanţi aflaţi în închisorile turceşti, relatează luni agenţia DPA, transmite Agerpres.

''Luptătorii străini nu sunt bineveniţi şi ei trebuie judecaţi acolo unde au comis crimele'', a spus oficialul danez. ''Nu i-am văzut pe ultimii'' dintre cei returnaţi, a avertizat el, dar a adăugat că ''foarte puţini dintre luptătorii străini'' danezi care s-au alăturat SI au revenit în Danemarca.

Guvernul de la Copenhaga doreşte ca acest proces să fie reglementat şi aceia care revin în Danemarca să fie ''pedepsiţi cât mai sever posibil'', iar ''dacă au fost deja condamnaţi în străinătate, autorităţile trebuie să investigheze dacă mai pot fi condamnaţi încă o dată'', a mai spus ministrul Nick Haekkerup.

Ministerul danez al Imigraţiei şi Integrării a anunţat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la retragerea cetăţeniei în cazul danezilor cu dublă cetăţenie care au fost combatanţi ai Statului Islamic în Siria şi Irak, dar unele astfel de cazuri sunt în curs de examinare.

Turcia a început expulzarea militanţilor capturaţi din gruparea Stat Islamic, a anunţat luni postul de televiziune TRT Haber, după ce ministrul de interne turc Süleyman Soylu a avertizat săptămâna trecută că Ankara va începe această operaţiune chiar dacă deţinuţilor respectivi le-au fost revocate cetăţeniile.

Ministerul de Interne turc a precizat că un american din SI a fost expulzat, iar alţi şapte jihadişti ''de origine germană'' vor fi expulzaţi joi.

Vezi și: Turcia a început repatrierea militanţilor Stat Islamic capturaţi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel