SUA fac primul pas în interzicerea TikTok. Camera Reprezentanților adoptă un proiect de lege prin care forțează proprietarul chinez să vândă aplicația

Foto: pexels, cottonbro
Foto: pexels, cottonbro

Camera Reprezentanților a SUA a adoptat miercuri în majoritate covârșitoare un proiect de lege care obligă compania chineză ByteDance, care deține TikTok, să își vândă platforma în aproximativ șase luni sau se va confruntă cu o interdicție.

Camera Reprezentanților a adoptat miercuri un proiect de lege care impune proprietarului TikTok, ByteDance, să vândă platforma de socializare sau să se confrunte cu o interdicție totală în Statele Unite.

Votul a fost covârșitor , 352 de membri ai Camerei au votat pentru și doar 65 împotrivă.  Proiectul de lege se confruntă cu un parcurs dificil la Senat, unde senatorul Chuck Schumer, liderul majorității democrate, nu s-a hotărât încă și a declarat că va trebui să se consulte cu președinții de comisii pentru a determina calea proiectului de lege.

Chiar dacă trece de Senat și devine lege, este probabil să se confrunte cu provocări legale, scrie NYT.

Președintele Joe Biden a spus că dacă Congresul va adopta măsura, o va semna.

Totuși, decizia de astăzi este cea mai serioasă amenințare la adresa TikTok, care se confruntă cu acuzații că ar putea colecta date sensibile ale utilizatorilor și ar cenzura conținut politic.

Acțiunea a avut loc în ciuda eforturilor TikTok de a mobiliza cei 170 de milioane de utilizatori din SUA împotriva măsurii și pe fondul efortului administrației Biden de a convinge congresmenii că acționariatul chinez al platformei reprezintă un risc grav pentru securitatea națională a Statelor Unite.

TikTok a declarat în mod repetat că nu a furnizat și nu va împărtăși datele utilizatorilor din SUA cu guvernul chinez.

„Aceasta este o problemă critică de securitate națională. Senatul trebuie să preia acest lucru și să o adopte”, a declarat republicanul nr. 2 al Camerei, Steve Scalise, pe platforma de socializare X.

CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, va merge în Dealul Capitoliului, miercuri, într-o vizită  programată anterior pentru a discuta cu senatorii, a declarat o sursă informată pe această temă, pe fondul sprijinului popular pentru aplicație.

Zeci de utilizatori TikTok s-au adunat în afara Capitoliului înainte de vot. Compania a plătit pentru călătoria lor la Washington și pentru cazare, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

Nu este clar dacă China va aproba vreo vânzare sau dacă activele TikTok din SUA ar putea fi cesionate în șase luni.

Dacă ByteDance nu va reuși să facă acest lucru, magazinele de aplicații operate de Apple, Google și alții ar fi obligate să elimine TikTok din magazinele lor de aplicații.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel