SUA: Doar șase bombardiere B-1 disponibile pentru misiuni de luptă. Aproape întreaga flotă se confruntă cu probleme

Darius Muresan |
Data publicării:

Americanii au probleme în ceea ce privește flota de bombardiere B-1.

Potrivit Defence-Blog, doar șase bombardiere B-1 ale US Air Force sunt capabile în momentul de față să îndeplinească misiuni de luptă. Sursa menționată citează o declarație a senatorului american Mike Rounds în revista Air Force Magazine.

Astfel, din cele 60 de bombardiere B-1, doar șase ar fi disponibile pentru a îndeplini misiuni. Potrivit senatorului american 15 aparate B-1 se află în hangare unde trec printr-un proces de mentenanță în timp ce alte 39 de aparate sunt într-un proces de insepcție având alte probleme.

(w670) Un bombard

Totodată, generalul Timothy Ray a recunoscut inspecțiile desfășurate la bombardierele B-1, precizând că deși flota se află la un nivel înalt de pregătire, ea este îmbătrânită.

Bombardierul B-1 a fost dezvoltat de Boeing în anii '70 ca înlocuitor pentru B-52. B-1 a intrat în serviciu US Air Force în anii 1980, dar prima sa misiune de luptă a avut loc abia în 1998. Cu o lungime de 44,5 m, bombardierele strategice B-1 pot atinge o viteză maximă de 1.25 March (1.330 km/h) având o rază de acțiune pe modul de luptă de peste 5.500 de km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel