SUA colaborează cu aliații săi pentru a furniza Ucrainei cât mai repede rachete anti-navă

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachete anti-navă RBS-17 Hellfire, oferite de Ucrainei de către Suedia.
Rachete anti-navă RBS-17 Hellfire, oferite de Ucrainei de către Suedia.

Un înalt oficial de la Casa Albă a confirmat, sub protectia anonimatului, că Statele Unite și aliații săi furnizează Ucrainei rachete anti-navă pentru a o ajuta să-şi consolideze apărarea de coastă. Declaraţiile oficialului american au venit la scurt timp după ce Suedia a confirmat că urmează să furnizeze Ucrainei mai multe rachete anti-navă RBS-17 Hellfire.

 

La solicitarea filialei ucrainene a postului american de radio Voice of America, un înalt oficial de la Casa Albă a confirmat că Statele Unite și aliații săi furnizează Ucrainei rachete anti-navă pentru ca aceasta să-şi consolideze apărarea de coastă.

Statele Unite colaborează cu partenerii săi internaționali pentru a furniza Ucrainei rachete anti-navă eficiente. Rachetele anti-navă avansate sunt necesare forţelor armate ucrainene pentru a proteja frontierele maritime ale Ucrainei în fața unei agresiuni rusești care ar putea veni din Marea Neagră.

Un oficial de la Casa Albă a declarat, sub protecţia anonimatului, că partea americană menține contacte constante cu Kievul pentru a satisface cele mai urgente nevoi ale Forțelor de Apărare Ucrainene.

"Susținem Ucraina și lucrăm pentru a o ajuta să își îmbunătățească apărarea de coastă. Ca parte a acestor eforturi, furnizăm Ucrainei nave de patrulare costieră fără pilot și, de asemenea, colaborăm cu aliații și partenerii noștri pentru a furniza Ucrainei rachete și sisteme anti-navă", a declarat oficialul.

Înaltul oficial al administrației a subliniat, de asemenea, că SUA rămâne cel mai mare furnizor de asistență de securitate pentru Ucraina.

Voice of America amintește că, în urmă cu trei săptămâni, Casa Albă a relatat despre faptul că administrația Biden depune toate eforturile pentru a furniza Ucrainei rachete anti-navă pentru a-i ajuta pe ucraineni să rupă blocada impusă de marina rusă asupra portului ucrainene de la Marea Neagră.

În urmă cu trei zile, ministrul suedez al apărării a confirmat oficial, ceea ce era cunoscut de săptămâna trecută, ca Suedia oferă Ucraina, ca parte a unui nou pachet de asistenţă militară de securitate, mai multe rachete anti-navă RBS-17.

Sistemul de rachete anti-navă RBS-17 Hellfire este cu rază scurtă de acțiune si poate trage cu rachete AGM-114 Hellfire - adaptate pentru a lovi ținte navale, iar raza de acţiune a unei astfel de rachete este de 8 kilometri.

RBS-17 nu va fi primul sistem de rachete transferat anti-navă oferit Ucrainei. Acesta se va alătura rachetelor  Brimstone folosite anterior de Marea Britanie. După cum am preciza anterior, Statele Unite au luat în considerare și furnizarea  catre Ucraina a unui sistem de rachete de coastă Harpoon din Danemarca.

Bateriile de rachete anti-navă de coastă ale armatei daneze au în dotare lansatoare de rachete RGM-84L-4 Harpoon Block II, care sunt capabile să lovească nu numai navele aflate pe mare, ci și țintele din port și de pe uscat, deoarece dispun de o actualizare a sistemului avansat de control.

În funcție de locul în care forțele ucrainene vor amplasat bateria de coastă, rachetele ar putea extinde raza de acțiune a apărării costiere, iar Marina ucraineană ar putea ținti navele marinei ruse din Marea Neagră

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel