SUA contrazic Polonia privind creșterea prezenței militare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata SUA
Armata SUA

Departamentul Apărării de la Washington a precizat ieri că Statele Unite nu au ajuns la un acord cu Polonia privind creşterea efectivelor militare americane din această ţară.

Eric Pahon, purtător de cuvânt al Pengagonului, a declarat că "orice speculaţie privind creşteri ale efectivelor militare sau înţelegeri sunt în acest moment nefondate". "Continuăm discuţiile cu aliaţii noştri polonezi şi nu s-a ajuns la niciun acord. Continuăm discuţiile şi vom anunţa rezultatele dialogului la momentul potrivit", a adăugat el.

Miercuri, ziarul Financial Times a publicat o declaraţie a ambasadoarei americane la Varşovia, Georgette Mosbacher, potrivit căreia în Polonia vor staţiona mai mulţi militari americani. La întrebarea dacă e vorba de sute sau mii de militari, ea a răspuns că va fi un număr "semnificativ, mai mult de 100, mai mult de câteva sute".

 

CITEȘTE ȘI: Securitatea Poloniei, garantată doar de SUA? Varșovia spune că nu a uitat anul 1939

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel