SUA confirmă că Turcia e ca și exclusă din programul F-35

Tudor Curtifan / 28 iun 2019 / 18:20

Turcia urmează să fie exclusă din programul F-35.

Kay Bailey Hutchison, ambasador SUA la NATO, a confirmat că Turcia va fi exclusă din programul F-35 ca urmare a achiziționării sistemului rusesc S-400.

Totul indică faptul că Rusia va livra sistemul S-400 în Turcia. Acest lucru va avea consecințe", a declarat Kay Bailey Hutchison, ambasadorul SUA la NATO, informează Reuters.

 

Turcia e ca și exclusă din programul F-35

 

Aceasta a mai precizat că Turcia va fi cu siguranță exclusă din programul F-35 ca urmare a achiziționării sistemului rusesc S-400.

Hutchinson spune că Statele Unite ale Americii nu își permit să riște destabilizarea programului F-35, acesta fiind marele risc al sistemelor S-400 care vor ajunge în Turcia.

Pe de altă parte Ankara a confirmat și ea că nu renunță la S-400 iar presa din Rusia a anunțat că Moscova va face prima livrare a sistemelor de rachete S-400 către Turcia în luna iulie a acestui an, astfel că Turcia este ca și exclusă din programul F-35. Oficialii americani au încurajat Ankara, fără succes însă, să cumpere sistemul american de apărare antirachetă Patriot.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy