SUA comandă mai multe nano-drone de recunoaştere pentru armată

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite ale Americii (SUA) au comandat mai multe nano-drone de recunoaștere Black Hornet pentru armata sa de la compania FLIR Systems.

Contractul pentru mini dronele Black Hornet este în valoare de 39 milioane dolari, a declarat compania FLIR Systems într-un comunicat de presă, citat de DefenseWorld.net.

Potrivit companiei, drondele sunt destul de mici pentru a încăpea în buzunarul unui soldat.

Nano-drona Black Hornet este un sistem de recunoaștere individual, menit să fie la dispoziția soldatului, ajutându-l să ia decizii corecte pe câmpul de luptă, oferindu-i o cunoaștere optimă a caracteristicilor ambientului și a pozițiilor inamice.

Sistemul individual de recunoaștere Black Hornet este, în prezent, una dintre cele mai mici drone de uz militar din lume.

Black Hornet nu cântărește mai mult de 32 de grame, iar producătorul său susține că are cea mai mică greutate, dintre dispozitivele de zbor de acest fel disponibile. Armata americană a optat pentru Black Hornet 3. Această versiune prezintă o viteză mai mare decât precedentele. Aceste drone, cunoscute sub numele de Perdix, au o lungime de numai 16 cm și posedă capacitatea de a comunica între ele, pe durata zborului, pentru schimburile de date, în misiunile de luptă. În afară de culegerea de informații, nano-dronele de acest fel pot fi utilizate pentru inducerea stării de confuzie în sistemele defensive inamice, precum și în blocarea semnalelor radar. 

Dispozitivul miniatural este dotat cu o micro-cameră cu termoviziune și un senzor, fiind capabil să le furnizeze soldaților imagini deosebit de clare. Sistemele Black Hornet au fost livrate, până acum, și altor armate ale lumii. Printre statele ale căror trupe au fost înzestrate cu asemenea drone se numără Franța și Australia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel