SUA cer forţelor armate din Armenia să nu intervină în viaţa politică

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Armenia (Facebook)
Sursă foto: Ministerul Apărării din Armenia (Facebook)

Statele Unite au făcut apel joi la "reţinere" în Armenia şi au cerut forţelor armate din această ţară să nu se amestece în sfera politică, informează AFP.

"Monitorizăm situaţia îndeaproape", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, Ned Price, în legătură cu situaţia din Armenia, unde prim-ministrul Nikol Paşinian a susţinut că a contracarat o tentativă de lovitură de stat militară, transmite Agerpres.

Joi, în faţa a aproximativ 20.000 de simpatizanţi adunaţi în Piaţa Republicii din Erevan, premierul armean Nikol Paşinian a denunţat o tentativa de lovitură de stat militară şi şi-a reafirmat autoritatea, slăbită după înfrângerea militară în faţa Azerbaidjanului, în toamna anului trecut, în conflictul din Nagorno-Karabah. Totodată, şeful executivului armean a lansat un apel către generali să se supună ordinelor sale. El a cerut opoziţiei să înceteze protestele şi i-a lansat o invitaţie la dialog.

La distanţă de un kilometru, între 10.000 şi 13.000 de susţinători ai opoziţiei îi cereau demisia.

Citește și: Tensiuni în Armenia: Armata cere demisia guvernului, în timp ce premierul acuză o tentativă de lovitură de stat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel