SUA, avertisment în luptă contra terorismului. Dunford: Marea provocare

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Şeful Statului Major interarme american, generalul Joseph Dunford, a avertizat că trebuie evitată automulţumirea în lupta contra terorismului. Declarația a fost făcută cu prilejul unei conferinţe internaţionale organizate de Pentagon.

"Poate că cea mai mare provocare cu care ne confruntăm în prezent este pericolul automulţumirii. O interpretare greşită a progresului nostru din acest moment şi a naturii acestei ameninţări îi poate face pe liderii politici să scape din vedere extremismul violent, prin atenţia acordată altor provocări presante", a arătat Dunford.

Generalul menţionat, al treilea pe scara militară din Statele Unite, după preşedintele Donald Trump şi secretarul Apărării, James Mattis, a deschis marţi, la baza Andrews, conferinţa anuală a şefilor de Stat Major privind Lupta Contra Extremismului Violent, reuniune la care au participat lideri militari din 82 de ţări.

Dunford a apreciat că terorismul a devenit ameninţarea generaţiei actuale, care, "în multe privinţe", este mai greu de combătut decât războaiele tradiţionale între ţări.

"Cred că toţi cei de aici înţelegem bine consecinţele unei slăbiri premature a presiunii asupra inamicului şi a unei permisiuni date acestuia de a-şi recupera teritoriul pentru a-şi reveni", a spus oficialul militar american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel