SUA, avertisment în luptă contra terorismului. Dunford: Marea provocare

Tudor Curtifan / 16 oct 2018 / 22:02

Şeful Statului Major interarme american, generalul Joseph Dunford, a avertizat că trebuie evitată automulţumirea în lupta contra terorismului. Declarația a fost făcută cu prilejul unei conferinţe internaţionale organizate de Pentagon.

"Poate că cea mai mare provocare cu care ne confruntăm în prezent este pericolul automulţumirii. O interpretare greşită a progresului nostru din acest moment şi a naturii acestei ameninţări îi poate face pe liderii politici să scape din vedere extremismul violent, prin atenţia acordată altor provocări presante", a arătat Dunford.

Generalul menţionat, al treilea pe scara militară din Statele Unite, după preşedintele Donald Trump şi secretarul Apărării, James Mattis, a deschis marţi, la baza Andrews, conferinţa anuală a şefilor de Stat Major privind Lupta Contra Extremismului Violent, reuniune la care au participat lideri militari din 82 de ţări.

Dunford a apreciat că terorismul a devenit ameninţarea generaţiei actuale, care, "în multe privinţe", este mai greu de combătut decât războaiele tradiţionale între ţări.

"Cred că toţi cei de aici înţelegem bine consecinţele unei slăbiri premature a presiunii asupra inamicului şi a unei permisiuni date acestuia de a-şi recupera teritoriul pentru a-şi reveni", a spus oficialul militar american.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy