SUA au trimis distrugătorul USS Preble în largul Taiwanului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Distrugătorul USS Preble, sursă foto: US Navy
Distrugătorul USS Preble, sursă foto: US Navy

Două nave de război americane au navigat spre nord traversând strâmtoarea strategică Taiwan cu o zi în urmă, a anunţat joi Ministerul Apărării taiwanez, o operaţiune ce riscă să provoace indignarea Beijingului, care se află în plin război comercial cu SUA.

Cele două nave americane, care au intrat miercuri dinspre sud-vest în strâmtoare, au fost identificate ca fiind distrugătorul USS Preble şi petrolierul USNS Walter S Diehl, a relatat agenţia de presă oficială taiwaneză CNA, citată de dpa.

Taiwanul supraveghează îndeaproape trecerea navelor de război americane şi nimic ieşit din comun nu a survenit, indică ministerul menţionat într-un comunicat.

Este pentru a cincea oară în acest an când nave ale forţelor navale americane traversează strâmtoarea cu o lungime de 180 km, care separă Taiwanul de China, în ceea ce Taipei vede un semn de sprijin din partea Washingtonului pe fondul tensiunilor între insulă autonomă şi Beijing.

 

China consideră acțiunile SUA drept o încălcare a suveranității sale

 

Trecerea navelor prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA pentru o zonă Indo-Pacifică liberă şi deschisă, menţionează Flota SUA din Pacific într-un comunicat.

Marina americană desfăşoară cu regularitate operaţiuni denumite 'libertate de navigaţie' în strâmtoarea ce separă China continentală de Taiwan, ceea ce provoacă constant răspunsuri indignate din partea Beijingului.

Beijingul consideră că trecerea navelor străine prin strâmtoare reprezintă o încălcare a suveranităţii sale. Washingtonul şi multe capitale văd acest braţ de mare drept parte a apelor internaţionale şi, prin urmare, deschis tuturor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel