Iranul a declanşat a doua rundă de atacuri împotriva unor baze americane din Irak (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:
Iranul a declanşat miercuri riposta împotriva Statelor Unite, la cinci zile după eliminarea generalului Qassem Soleimani, lansând rachete asupra a două baze militare din Irak unde staţionează soldaţi americani, comentează AFP.

Iranul a lansat a doua rundă de atacuri împotriva unor baze militare din Irak unde staţionează trupe americane, a anunţat miercuri agenţia particulară de ştiri Tasnim, citată de Reuters.

Rachetele iraniene au lovit o bază americană din apropierea aeroportului Erbil din Kurdistanul iranian, a transmis agenţia FARS, potrivit Agerpres.

A doua rundă de atacuri a început la interval de o oră după primele lovituri, a informat Tasnim.

Potrivit Pentagonului, peste 12 rachete au fost lansate din Iran împotriva bazelor Ain al-Assad şi Erbil. Aceste raiduri, revendicate de Teheran, marchează o schimbare ce provoacă temeri legate de o escaladare regională sau chiar un război deschis, chiar dacă liderii american şi iranian au părut că doresc să calmeze imediat jocul.

Într-un mesaj pe Twitter pe un ton deosebit de calm şi liniştitor, preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că "evaluarea pagubelor şi a victimelor este în curs. Până în prezent, totul este bine!". "Voi face o declaraţie mâine (miercuri) dimineaţă", a mai scris liderul de la Casa Albă.

La rândul său, şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a afirmat că ţara sa a efectuat şi a "terminat" în cursul nopţii represalii "proporţionale". "Nu căutăm escaladarea sau războiul", a insistat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel