SUA au testat o rachetă balistică intercontinentală Minuteman III

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata americană a anunţat miercuri că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III lansată de la baza din Vandenberg, în California, potrivit AFP, transmite Agerpres.

Racheta a parcurs circa 6.750 km, apoi s-a scufundat în atolul Kwajalein din Pacific, potrivit forţelor aeriene. "Testul demonstrează că forţa de descurajare nucleară a SUA este solidă, flexibilă, pregătită şi bine adaptată pentru a contracara ameninţările secolului XXI şi pentru a ne linişti aliaţii", a precizat într-un comunicat comandamentul forţelor aeriene americane însărcinat cu activitatea de descurajare, Air Force Global Strike Command.

Armata americană a precizat totuşi că acest test "nu este un răspuns sau o reacţie la evenimente mondiale sau la tensiuni regionale".

Coreea de Nord a lansat miercuri ceea ce pare a fi o rachetă balistică mare-sol, a precizat statul-major sud-coreean, la o zi după anunţul organizării, sâmbătă, a unor discuţii de lucru în domeniul nuclear între Phenian şi Washington.

SUA au dedicat ani şi miliarde de dolari dezvoltării de tehnologii pentru a intercepta rachete balistice.

Vezi și: Rusia a testat racheta balistică intercontinentală Topol-M - VIDEO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel