SUA au sancționat 34 de societăți acuzate de diverse încălcări în beneficiul Chinei, Rusiei și Iranului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministerul Comerţului din SUA a anunţat vineri că a adăugat 34 de societăţi, între care 14 din China, pe lista entităţilor acuzate că sunt implicate în activităţi contrare politicii externe şi intereselor securităţii naţionale ale Statelor Unite ale Americii, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Dintre aceste 34 de entităţi, 14 îşi au sediul în Republica Populară Chineză şi au permis Beijingului să ducă o campanie de represiune, detenţie în masă şi supraveghere împotriva uigurilor, kazahilor şi membrilor altor grupuri minoritare musulmane din regiunea autonomă uigură Xinjiang", menţionează ministerul într-un comunicat, citat de AFP.

Alte opt societăţi sunt acuzate că au facilitat exportul de articole americane în Iran, iar alte şase de implicare în achiziţionarea de componente electronice de origine americană, "probabil în cadrul programelor militare ruseşti", conform aceluiaşi text. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel