SUA au prezentat în premieră Orca (Foto/Video). Noua dronă submarin va deține capabilități de război electronic și anti-submarin

Lansarea dronei submarin Orca, sursă foto: U.S. Navy
Lansarea dronei submarin Orca, sursă foto: U.S. Navy

Dronele reprezintă viitorul nu doar în aviație, cât și în forțele navale. În acest sens, SUA au lansat la apă în premieră primul prototip al dronei Orca.

Drona a fost lansată la apă pe data de 28 aprilie 2022, în Huntington Beach, California, SUA. Americanii au făcut anunțul pe data de 6 mai 2022. Potrivit U.S. Navy, lansarea e un pas fundamental în programul ORCA.

Acestea sunt primele imagini reale cu Orca. Imaginile anterioare erau imagini concept furnizate de producător.

Drona submarin va intra ulterior într-o altă fază crucială a programului, faza de testare. 

După testare urmează faza de producere a altor prototipuri. Vor fi construite 5 drone submarin Orca prototip. La evenimentul din California au participat atât reprezentanți ai producătorului, cât și reprezentanți ai U.S. Navy.

Lansarea la apă a dronei submarin Orca (video):

 

Drona submarin Orca a fost lansată la apă în SUA

 

2. Drona subm... (orca-boeing_35867800.jpg)

Drona submarin Orca, imagine concept. Foto: Boeing

Orca este o dronă de tip XLUUV, adică Extra Large Unmanned Undersea Vehicle. Drona submarin este dezvoltată de compania Boeing.

Potrivit Naval News, în februarie 2019 companiei americane Boeing i-a fost atribuit un contract în valoare de 43 de milioane de dolari pentru fabricarea, testarea și livrarea a patru drone de tipul XLUUV. Dronele vor fi reconfigurabile.

Sursa citată precizează că în urmă cu trei ani, un fost reprezentant al Boeing, aflat la conducerea programului de înzestrare, a precizat că inițial dronele vor avea caracteristicile unor module de acțiune împotriva minelor.

În ceea ce privește capacitățile viitoare, Orca ar putea efectua misiuni de intelligence, supraveghere și recunoaștere, război anti-submarin și electronic, și chiar ar pute avea capacitatea de a efectua lovituri împotriva țintelor adverse.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel