SUA au prezentat Bulgariei un proiect de contract pentru F-16. Saab reamintește Sofiei că oferta pentru Gripen e încă valabilă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-16 - Gripen
F-16 - Gripen

Statele Unite au prezentat oficial Ministerului Apărării al Bulgariei un proiect de contract pentru achiziționarea a opt avioane de luptă F-16 Block 70.

Proiectul de acord include armamentul, întreținerea echipamentului și pregătirea piloților. El a fost prezentat de ambasada Statelor Unite la Sofia.

Misiunea diplomatică nu specifică informații despre proiectului de acord propus, iar până în prezent nu există date oficiale de la Ministerul Apărării din Bulgaria, informează BulgarianMilitary.

Pe de altă parte, ambasadorul Suediei în Bulgaria, Louise Bergholm, a declarat într-un interviu acordat Trud că oferta statului celor de la Saab pentru achiziționarea avioanelor de luptă Gripen este încă valabilă "pentru o perioadă de doi ani de la data depunerii ei sau până când Bulgaria semnează un acord cu o altă țară ".

Bulgaria a decis să achiziționeze 8 avioane F-16V Block 70, produse de compania Lockheed Martin, aceasta fiind cea mai mare achiziţie făcută de Armata bulgară după căderea regimului comunist, în urmă cu aproape 30 de ani. La licitaţie au mai participat suedezii de la Saab, cu avioane noi Gripen, şi Italia, ce are în dotare avioane Eurofighters second hand pe care doreşte să le vândă pentru a-şi moderniza flota aeriană militară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel