SUA au ordonat personalului ambasadei părăsirea ”cât mai rapidă” a Irakului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a ordonat miercuri părăsirea Irakului de către ''angajaţii guvernamentali din personalul non-esenţial'', a anunţat ambasada SUA la Bagdad, potrivit unui comunicat oficial.

Făcând referire la ambasadă şi la consulatul SUA de la Erbil (capitala Kurdistanului irakian), circulara menţionează că ''serviciile consulare ordinare vor fi suspendate temporar''. ''Guvernul Statelor Unite dispune de capacitate limitată de a furniza servicii de urgenţă cetăţenilor americani în Irak'', mai arată documentul citat.

 

Celor vizați li se comandă să să plece „cât mai rapid posibil” din Irak

 

În declaraţie se recomandă celor vizaţi ''plecarea cu transportul comercial cât mai rapid posibil''.

SUA au anunţat la începutul lunii mai desfăşurarea în Golf a portavionului ''USS Lincoln'' şi a unei forţe de bombardiere ca răspuns la o "ameninţare credibilă" din partea Teheranului.

Washingtonul a mai anunţat trimiterea unei nave de război transportând vehicule, în special amfibii, şi a unei baterii de rachete Patriot care urmează să se alăture flotei conduse de ''USS Lincoln''.a

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel