SUA au lovit Yemenul. Au fost distruse șapte radare utilizate de gruparea Houthi pentru a viza navele din Marea Roșie

Darius Muresan |
Data publicării:

Armata americană a anunțat vineri seară că a distrus în Yemen șapte radare utilizate de rebelii houthi pentru a viza nave, într-un moment în care aceștia intensifică atacurile asupra traficului maritim din Marea Roșie, relatează Agerpres, care citează AFP.

Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a declarat într-un comunicat că a distrus "șapte radare" care permiteau rebelilor să identifice "nave și să pună în pericol navigația comercială".

CENTCOM a specificat că radarele au fost anihilate în ultimele 24 de ore în teritorii controlate de houthi în Yemen, iar în același interval au fost distruse două ambarcațiuni fără pilot și o dronă aparținând rebelilor.

Aceste atacuri americane survin în contextul unei creșteri a atacurilor efectuate de houthi, membri ai "Axei rezistenței", o alianță de mișcări armate susținute de Iran și ostile Israelului și Statelor Unite.

Pe de altă parte, echipajul navei MV Tutor, avariate miercuri în Marea Roșie în urma unui atac al rebelilor houthi, a fost "evacuat de militari", a anunțat vineri agenția britanică de securitate maritimă UKMTO.

Joi, houthii au declarat că au atacat trei nave în 24 de ore, ca răspuns la "crimele comise împotriva poporului nostru în Fâșia Gaza și în urma agresiunii americano-britanice împotriva țării noastre".

De la începutul lunii noiembrie, acești rebeli au lansat mai multe zeci de atacuri cu drone și rachete împotriva navelor din Marea Roșie și Golful Aden, perturbând astfel comerțul maritim global în această zonă strategică.

În replică la aceste atacuri houthi, Statele Unite au format în decembrie o forță multinațională pentru a proteja transportul maritim în Marea Roșie și au lansat, împreună cu Marea Britanie, atacuri asupra rebelilor în Yemen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel