SUA au lovit din nou în Yemen. Ținta au fost mai multe rachete antinavă pregătite pentru atacuri în Marea Roșie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Aeronava F-18 Super Hornet / U.S. Naval Forces Central Command
Aeronava F-18 Super Hornet / U.S. Naval Forces Central Command

Armata americană a distrus patru rachete antinavă Houthi în Marea Roșie, marți.

Oficialii Statelor Unite, care au vorbit cu Reuters sub condiția păstrării anonimatului, au declarat că lovitura de marți a vizat patru rachete balistice antinavă. Motivul intervenției, potrivit unuia dintre aceștia, a fost că aceste rachete erau pregătite pentru a ataca navele comerciale din regiune.

Operațiunile din zilele precedente aveau forma unor lovituri de retaliere prin care Statele Unite și Marea Britanie răspundeau la atacurile Rebelilor Houthi susținuți de Iran și încercau să slăbească capacitățile Houthi.

Loviturile de marți par să arate că armata americană va urmări în mod proactiv capacitățile militare Houthi pe măsură ce acestea sunt detectate. Dacă ar fi confirmat, asta ar duce la o postură mult mai asertivă pentru armata americană față de Houthi.

Unul dintre oficiali a spus că rachetele au fost lovite pentru că erau pregătite să vizeze navele din regiune.

 

Acțiunile teroriste ale rebelilor yemeniți sunt tot mai agresive

 

Luni, houthiții au lovit nava container de marfă Gibraltar Eagle , deținută de SUA , care naviga în Golful Aden, la sud de Yemen, cu o rachetă balistică antinavă .

Marți după-amiază, rebelii au susținut că au atacat și nava comercială greacă Zografia, care naviga din Vietnam către Israel. Chiar și acest incident a provocat doar pagube materiale, iar nava a continuat să navigheze după incident.

Amintim că cei de la Comandamentul central al armatei americane au prezentat luni prima operațiune de confiscare în mai bine de patru ani de rachete balistice avansate și componente de rachetă de croazieră de fabricație iraniană, într-o operațiune din 11 ianuarie în care doui pușcași marini SEALs ale marinei americane au fost dați dispăruți pe mare, lângă coasta Somaliei.

Houthii controlează o mare parte din Yemenul din nord-vestul țării, inclusiv capitala Sanaa și cea mai mare parte a coastei Mării Roșii a Yemenului. Ei susțin că atacurile sunt un răspuns la războiul Israelului din Fâșia Gaza și că atacă doar nave care au o anumită legătură cu Israel sau navighează către porturile israeliene.

Luni, ca răspuns la atacurile Statelor Unite și Marii Britanii, Houthi au declarat că își extind țintele „legitime” în Marea Roșie la nave americane și britanice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel