SUA au instituit sancțiuni împotriva unor oameni de știință iranieni din domeniul nuclear

Tudor Curtifan |
Data publicării:

SUA au instituit vineri sancţiuni împotriva unor cercetători iranieni în domeniul nuclear, precizând că aceste măsuri au valoare de avertisment pentru tinerii oameni de ştiinţă de la Teheran dacă vor fi tentaţi să se implice în activităţi legate de programul nuclear al Iranului, informează AFP.

'Vom fi fermi în hotărârea noastră de a împiedica Iranul să acţioneze în vederea proliferării armelor de distrugere în masă', a declarat secretarul de stat american Mike Pompeo, aflat în prezent într-un turneu în Orientul Apropiat şi Mijlociu.

În total, 14 persoane şi 17 entităţi sunt vizate de aceste sancţiuni care se înscriu în 'campania de presiune maximă' a Washingtonului împotriva Teheranului.

Departamentul Trezoreriei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de Organizaţia pentru noua cercetare în domeniul apărării (SPND), un organism afiliat Ministerului Apărării iranian, care ar putea - potrivit autorităţilor americane - să-şi reia programele considerate inacceptabile de către Washington.

Un înalt responsabil american, a declarat sub rezerva anonimatului, că SUA intenţionează 'să continue să ţintească SNPD şi reluarea programelor sale în aşteptare'.

Sancţiunile vizează în special 'complicarea recrutării viitoarei generaţii de oameni de ştiinţă care să lucreze la armele nucleare ilegale', a adăugat el.

Preşedintele Donald Trump a retras anul trecut SUA din acordul convenit în 2015 între marile puteri şi Iran destinat să împiedice regimul iranian să construiască bomba atomică. Washingtonul a reinstituit totodată sancţiunile draconice împotriva sectoarelor petrolier şi financiar iraniene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel