SUA au efectuat atacuri aeriene în Siria și Irak. Au fost lovite „peste 85 de ținte” având legături cu regimul de la Teheran

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier strategic de tip B-1B Lancer, sursă foto: U.S. Air Force
Bombardier strategic de tip B-1B Lancer, sursă foto: U.S. Air Force

Statele Unite au efectuat vineri atacuri aeriene de represalii în Irak și Siria împotriva a peste 85 de ținte legate de Gărzile Revoluționare iraniene și de milițiile pe care le sprijină, a spus armata americană, după un atac mortal în Iordania, care a ucis. trei trupe americane și au rănit alți 40 de oameni.

Statele Unite au lansat un val de lovituri de răzbunare împotriva țintelor din Irak și Siria după un atac care a ucis duminică trei soldați americani în Iordania, au informat AP și Reuters, citând surse.

Potrivit CNN, atacurile vizează ținte susținute de Iran, în lovituri fiind utilizate bombardiere B-1 - bombardiere grele cu rază lungă de acțiune care pot lansa atât arme de mare precizie cât și bombe neghidate.

”Forța Quds a Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) din Iran și milițiile afiliate continuă să reprezinte o amenințare directă la adresa stabilității Irakului, a regiunii și a siguranței americanilor. Vom continua să luăm măsuri” – a declarat generalul Michael Erik Kurilla, comandantul CENTCOM al SUA.

Comandamentul central al SUA a prezentat și un scurt video cu decolarea, pe timp de noapte, a bombardierului american B-1:

Este foarte posibil ca atacurile să fie doar primele dintr-un răspuns pe mai multe niveluri al administrației președintelui Joe Biden, ca răspuns la atacul de weekend-ul trecut, efectuat de militanții susținuți de Iran.

De altfel, SUA au avertizat că vor efectua „răspuns pe mai multe niveluri” la atacul din Iordania. Răspunsul Statelor Unite ar putea lua forma unei campanii care va viza capabilitățile și interesele iraniene, mai degrabă decât un singur raid, abordare care nu a descurajat Iranul și aliații săi în ultimele luni, declara secretarul Apărării, Lloyd Austin, pe 1 februarie.

 

Armata SUA spune că a lovit „peste 85 de ținte”

B-1B lansează o rachetă AGM-158 (JASSM)

Comandamentul Central al SUA a declarat că forțele sale au efectuat lovituri aeriene în Irak și Siria împotriva Forței Quds a Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) din Iran și a grupărilor de miliție afiliate.

Atacurile aeriene au fost efectuate vineri. la ora 16:00 EST, 23:00, ora Bucureștiului.

A spus că forțele militare americane au lovit peste 85 de ținte, inclusiv „operațiuni de comandă și control, centre, centre de informații, rachete și rachete și depozite de vehicule aerate fără pilot și facilități pentru logistică și lanțul de aprovizionare cu muniție” aparținând grupurilor de miliție și sponsorilor lor IRGC.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel