Urmărește emisiunea live



SUA au desfășurat un escadron de F-35 în Europa

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Statele Unite ale Americii au desfășurat un escadron de avioane de vânătoare F-35A în Europa. 

Potrivit Defence-Blog, avioanele F-35A au ajuns la Baza Aeriană Aviano din Italia, venite de la Baza Aeriană Hill, din Florida, SUA. Avioanele de vânătoare au ajuns în cursul zilei de vineri în peninsulă.

 

F-35, descurajare și garanții de securitate din partea SUA 

 

Escadronul sosit în Italia va participa la exerciții și antrenamente cu alte aeronave desfășurate în Europa. Obiectivul acestei acțiuni este o descurajare a posibililor adversari și, reprezintă totodată, o garanție din partea Statelor Unite ale Americii către aliați în ceea ce privește securitatea regiunii.

F-35 este cel mai costisitor program de armament lansat vreodată de Pentagon, cu o finanțare estimată la 398,6 miliarde de dolari pentru 2.443 de aparate, adică 163 de milioane de dolari pe unitate.

Acest avion 'invizibil', construit de Lockheed Martin și declarat a fi de a cincea generație, este proiectat să fie de șase ori mai eficient decât avioanele actuale în misiunile de luptă aeriană și de supraveghere și de opt ori mai eficace în atacul la sol, potrivit celor care l-au conceput.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel