SUA au capturat 1.400 de puști de asalt rusești AK-47 și sute de mii de cartușe transportate din Iran (Foto). Nava a fost scufundată

Arme de asalt AK-47, capturate de americani. Sursă foto: U.S. Navy
Arme de asalt AK-47, capturate de americani. Sursă foto: U.S. Navy

Marina Statelor Unite ale Americii a reușit să captureze aproximativ 1.400 de puști de asalt AK-47 și 226.600 de cartușe transportate ilegal de către o ambarcațiune de pescuit apatridă.

„Not on our watch”, anunță U.S. Navy. Flota a V-a a Statelor Unite ale Americii a capturat muniția care se pare că ar fi trebuit să ajungă în Yemen la rebelii houthi susținuți de Iran.

Captura a fost efectuată în Marea Arabiei de Nord pe data de 20 decembrie.

Potrivit U.S. Navy navele de patrulare americane USS Tempest și USS Typhoon au identificat transportul ilicit și au reușit să captureze armele și muniția de pe ambarcațiunea civilă. 

2. Navele ame... (uss-tempest-uss-typhon-in-timpul-actiunii-de-capturare_46793500.jpg)

Navele americane USS Tempest și USS Typhoon, în timpul operațiunii de capturare a celor 1.400 de puști de asalt AK-47. Sursă foto: U.S. Navy

 

Cele aproximativ 1.400 de arme de asalt AK-47 și cele 226.600 de cartușe au fost transferate ulterior pe distrugătorul american cu rachete ghidate USS O'Kane. Urmează să se ia o decizie oficială cu ce se va întâmpla cu armamentul.

 

Americanii au scufundat ambarcațiunea după ce au capturat cele 1.400 de puști de asalt AK-47 și cele 226.600 de cartușe

 

3. Ambarcațiu... (ak-47-captura-sua_34965700.jpg)

Ambarcațiunea care transporta ilegal armele de asalt AK-47 capturate de americani. Sursă foto: U.S. Navy

 

U.S. Navy precizează că ambarcațiunea apartridă ar fi efectuat transportul din Iran și a fost identificată după ce a tranzitat apele internaționale folosind o rută cunoscută în trecut ca fiind una intens navigată pentru înarmarea rebelilor houthi. Înarmarea grupului care luptă în Yemen susținut de Iran încală rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și se află sub incidența sancțiunilor impuse de SUA.

Echipajul ambarcațiunii care transporta armele de asalt era format din cinci persoane. Ei sunt cetățeni yemeniți și vor fi extrădați în Yemen.

Marina americană a mai precizat că după arestarea echipajului și capturarea armamentului transportat ilegal, întrucât „ambarcațiunea era un pericol pentru transportul comercial”, aceasta a fost scufundată de U.S. Navy.

U.S. Navy efectuează frecvent operațiuni de securitate maritimă în zona Orientului Mijlociu pentru a combate transporturi ilegale, măsură ce face parte din eforturile americane de combatere a terorismului. Marina SUA amintește că în 2021 navele de război americane din cadrul Flotei a V-a au confiscat aproximativ 8.700 de arme transportate ilegal.

4. Armel de a... (ak-47-captura-usa_57496000.jpg)

Arme de asalt AK-47, capturate de americani. Sursă foto: U.S. Navy

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel